Moet aanstelling nieuwe trainer KV Oostende in breder beeld gezien worden? Leipzig zoekt samenwerkingsverband

Moet aanstelling nieuwe trainer KV Oostende in breder beeld gezien worden? Leipzig zoekt samenwerkingsverband
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwe coach van KV Oostende is Alexander Blessin. Een nobele onbekende voor het grote publiek. Hij werkte de voorbije acht jaar als jeugdtrainer bij RB Leipzig. In de marge daarvan kan dat een interessante samenwerking worden...

Volgens BILD is RB Leipzig immers al een tijdje op zoek naar satellietclubs om jonge talenten bij te stallen. Leipzig werkt op een aparte manier in Duitsland. Ze zoeken vooral erg jonge spelers met veel doorverkooppotentieel. Jongens die nog niet de top van hun kunnen bereikt hebben, maar met veel progressiemarge. Daarvoor doen ze aan datagericht scouten. 

Nu moet u weten dat de nieuwe Amerikaanse eigenaars adept zijn van die werkwijze. Ze willen jong talent goedkoop aantrekken om hun marktwaarde te doen stijgen. Vandaar ook de keuze voor Alexander Blessin, die gewend is om op die manier bij de jeugd van Leipzig te werken.

Toenadering?

Maar... moet het in een breder beeld gezien worden? Het Duitse Bild kwam vorige week met het verhaal dat Leipzig satellietploegen zoekt om jongeren te stallen die nog net niet rijp zijn voor de Bundesliga. In die optiek viel ook de naam van Oostende. Dat Blessin werd aangetrokken, kan dus ook een toenadering zijn tussen beide clubs.

Zo haalde de Duitse krant het geval van Tom Krauss aan. Een talentvolle 18-jarige middenvelder en de beloften van Leipzig ontgroeid, maar nog niet genoeg ervaring en maturiteit om zich in de Bundesliga staande te houden. Voor jongens als hij zoeken Die Rotten Bullen samenwerkingsverbanden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties