Waasland-Beveren haalt slag thuis! Belgische Mededingingsautoriteit ziet competitie met achttien als dé oplossing

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 238 reacties
Waasland-Beveren haalt slag thuis! Belgische Mededingingsautoriteit ziet competitie met achttien als dé oplossing
Foto: © photonews

Het is nog steeds koffiedik kijken hoe de Belgische competitie er volgend seizoen zal uitzien. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft zich alvast uitgesproken voor een competitie met achttien ploegen.

Waasland-Beveren was eerder al naar de Belgische Mededingsautoriteit gestapt. De Leeuwen vinden dat hun sportieve rechten geschonden zijn. Ook de BMA kon de fusieclub daarin volgen. Dat kan je HIER nog eens nalezen.

Sporza laat weten dat de BMA vanmiddag een uitspraak heeft gedaan. Het orgaan oordeelt dat speeldag dertig moet doorgaan om een degradant aan te duiden. Al is er een heel belangrijke maar in het spel. 

BMA oordeelt dat die beslissing voor een pak problemen - lees: rechtszaken en andere procedures - zou zorgen. Bovendien zorgen verschillende spelerskernen en het feit dat sommige ploegen niets meer te winnen hebben voor competitievervalsing. 

Niét bindend

De Belgische Mededingingsautoriteit oordeelt dat een competitie van achttien ploegen dan ook de beste oplossing is. Belangrijk detail: het advies van de BMA is niét bindend. Uiteindelijk moet de Algemene Vergadering van de Pro League beslissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties