Reactie Roman Yaremchuk trapt turbulente weken van zich af met hattrick: "Onze plaats is in de top 4"

Dennis Rosiers vanuit Beveren
| 18 reacties
Roman Yaremchuk trapt turbulente weken van zich af met hattrick: "Onze plaats is in de top 4"

Vijftien minuten. Zolang had Roman Yaremchuk om een hattrick te scoren. AA Gent speelde in de eerste helft kat en muis met Waasland-Beveren, dat achter een ongrijpbare bal aanholde. De Oekraïner hoopt met deze knappe prestatie een streep te trekken onder enkele turbulente weken.

"Deze hattrick is belangrijk voor mezelf én voor de ganse club, want we kennen allemaal de situatie waarin we ons bevinden", vertelt Roman Yaremchuk. "Scoren is mijn job, ik wil er steeds meer maken. Na de match kreeg ik de wedstrijdbal toegestopt van mijn ploegmaats, een mooi moment."

"Kijk, de competitie is gewoon erg belangrijk voor ons, want onze plaats is in de top 4. Wij zijn een sterke ploeg. We mogen blij zijn met onze prestatie vanavond, maar ook de volgende match is erg belangrijk voor ons. Onze ploeg bestaat uit ambitieuze jongens, die hun kwaliteiten ook in Europa willen tonen."

Waarna Roman Yaremchuk ook zijn aanvoerder overlaadde met lof. "Vadis weet zelf wel hoe belangrijk hij is voor het team. Met of zonder hem zijn wij gewoon twee verschillende teams. Iedereen is blij dat hij terug van de partij is."

Tot slot kwam Yaremchuk nog terug op de penaltyfase. Yaremchuk ging in conclaaf met Niangbo en Dorsch, maar moest uiteindelijk toch afdruipen. "Nogmaals, mijn job is scoren! Ik sprak met hen, maar Dorsch voelde zich goed en wilde trappen. Ik heb mijn vorige strafschop gemist, dus legde ik me daar bij neer. Ik wilde zeker niet voor een conflict zorgen", besluit Yaremchuk, die zijn eerste hattrick in de Belgische competitie lukte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties