Bram Verbist over poulain Rafael Romo: "Erg snel tegen de grond, ondanks zijn lengte"

Bram Verbist over poulain Rafael Romo: "Erg snel tegen de grond, ondanks zijn lengte"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Statistiekenbureau Opta verkoos Rafael Romo als Speler van de Maand december in de Jupiler Pro League. Enigszins verrassend, hoewel. "Rafa heeft een aantal reddingen gedaan die ons punten opleverden", aldus Bram Verbist.

"Met zijn 1,96 meter heeft Rafa een enorme reikwijdte", vertelt Bram Verbist, keeperstrainer bij OHL, aan Sporza. "Ondanks die lengte gaat hij ook erg snel tegen de grond. Hij kan een extra push geven als hij naar de grond gaat."

"Hij is een echte winnaar. Ook op training wil hij alle partijtjes winnen. Als dat niet lukt, kan hij erg pissig zijn. Ik vind dat een goede eigenschap."

Toch heeft de 30-jarige Venozolaan, die vorige zomer transfervrij overkwam van het Deense Silkeborg, ook nog wat werkpunten. "Al zijn dat veeleer kleinere dingen, zoals positiespel, meevoetballen en keuzes maken", besluit Verbist, die Romo eerder al onder zijn hoede had bij Beerschot.

Rafael Romo werd door Opta verkozen tot Speler van de Maand december voor Koita (Waasland-Beveren) en Dompé (Zulte Wargem). LEES HET HIER NA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties