Ook Vincent Mannaert ziet Anderlecht opnieuw opstaan: "Als je dat keer op keer kunt herhalen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Ook Vincent Mannaert ziet Anderlecht opnieuw opstaan: "Als je dat keer op keer kunt herhalen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht staat opnieuw onder de mensen. Vincent Kompany zorgde voor het Europees ticket, terwijl het management de langverwachte kapitaalsinjectie heeft doorgevoerd. Maar wat wil dat nu concreet zeggen?

Op financieel vlak blijft het namelijk cijferwerk. RSC Anderlecht kijkt tegen een schuldenberg van 120 miljoen euro aan, terwijl er 30 miljoen euro wordt geïnjecteerd. Toch ziet paars-wit licht aan het einde van de tunnel. 

Peter Verbeke en Wouter Vandenhaute lieten al optekenen dat Anderlecht stilaan terug komt, maar dat het nog enkele jaren zal duren vooraleer de hoofdstedelingen financieel helemaal gezond zijn. Ook Vincent Mannaert - Club Brugge is financieel dé primus - beaamt dat. 

Daarnaast zal Anderlecht de komende twee jaar telkens één van de beste spelers moeten verkopen

Vincent Mannaert

“In principe zijn er nog enkele seizoenen nodig om financieel alles te kunnen wegwerken”, aldus de algemeen manager van Club Brugge in Het Laatste Nieuws. “Daarnaast zal Anderlecht de komende twee jaar telkens één van de beste spelers moeten verkopen.”

Toch ziet Mannaert dat Anderlecht goed werk aan het leveren is. “Ze kunnen vertrouwen putten uit dit seizoen. Anderlecht heeft Jérémy Doku verkocht en toch hun doelstelling gehaald. Al je dat keer op keer kunt herhalen.”

“Bovendien is het een dynamiek die een club scherp houdt”, besluit Mannaert. “En met Vincent Kompany heeft Anderlecht een trainer die op elk moment zijn sportieve verantwoordelijkheid neemt. Dat is belangrijk én dat moet je hem wel nageven.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties