Cercle Brugge reageert op vordering in stadiondossier: "Publieke visie, niet wensen van één club"

Cercle Brugge reageert op vordering in stadiondossier: "Publieke visie, niet wensen van één club"
Foto: © photonews

Gisteren werd duidelijk dat het milieueffectenrapport voor het nieuwe stadion van Club Brugge goedgekeurd wordt.

Door die goedkeuring is het nieuwe stadion een stap dichterbij. Dat was voor veel mensen een verrassing, ook voor Cercle Brugge.

“We zijn ervan overtuigd dat, mede gestaafd door een recente mobiliteitsstudie, de Olympiasite niet de juiste locatie is voor een stadion met meer dan 40.000 zitplaatsen”, laat groenzwart op zijn website weten. “De omvang, het ontwerp en de inplanting van het stadion houden geen rekening met de omgeving en dit zal, in het bijzonder op het vlak van mobiliteit maar ook uitzicht en geluid, een onverteerbare impact hebben op de Sint-Andriesbuurt.”

Het dossier ligt nu in de handen van de Vlaamse Regering. “Cercle Brugge herhaalt dat de invulling van de Olympiasite met een kleinschalig, multifunctioneel stadion de enige oplossing is voor de buurt en de stad. Dit wordt bevestigd door diverse studies. De publieke visie op de site en de buurt moeten het uitgangspunt zijn, niet de wensen van één voetbalploeg.”

Cercle Brugge herinnert de Stad Brugge ook nog eens aan haar engagement om voor beide clubs een oplossing te vinden. “Vooraleer een overeenkomst met één van de twee ploegen te sluiten. Bovendien ondertekenden het stadsbestuur, Club Brugge en Cercle Brugge een gebruiksovereenkomst waarbij beide ploegen tot minstens juni 2023 van alle faciliteiten op de Jan Breydel site kunnen blijven gebruik maken. Cercle Brugge rekent erop dat de Stad Brugge dit engagement nakomt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties