Deschacht neemt defensie KV Mechelen onder de loep: "De knepen van het verdedigen leer je niet in één seizoen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 4 reacties

Olivier Deschacht zou bij KV Mechelen het vertrouwen houden in Vanlerberghe-Bateau

Deschacht neemt defensie KV Mechelen onder de loep: "De knepen van het verdedigen leer je niet in één seizoen"
Foto: © photonews

De verdediging van KV Mechelen leek zondag op Anderlecht wel gatenkaas. Langs alle kanten werden ze overlopen en de individuele fouten stapelden zich op. Analist en ex-verdediger Olivier Deschacht ziet dat heel de ploeg de verantwoordelijkheid draagt.

"Als je zag hoe linksback Sergio Gomez twee keer zomaar mocht voorzetten, dan weet je dat de ­Mechelse rechtsbuiten zijn man niet volgde", viseert Deschacht ook Shved in GvA. "Walsh speelt als rechtsback zeer hoog, wat hem dit seizoen al drie assists opleverde. De vele meters die hij daarvoor moet overbruggen, kosten hem scherpte achterin. Ik raad Walsh aan af en toe wat minder de lijn af te gaan, om zo de flankvoor­zetten er vaker uit te halen."

Wouter Vrancken heeft weinig centrale verdedigers en volgens Deschacht moet hij het vertrouwen behouden in Vanlerberghe en Bateau. “Dan neem je opnieuw automatismen weg. Van­lerberghe schoof vorig jaar een rij achteruit, van het middenveld naar de achter­hoede. Maar de knepen van het verdedigen leer je niet in één seizoen, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties