Voetbal Vlaanderen denkt aan uitstellen van amateurwedstrijden

Voetbal Vlaanderen denkt aan uitstellen van amateurwedstrijden

Het Overlegcomité besliste woensdag dat supporters tot eind januari niet meer welkom zijn op het voetbal.

Volgens Marc Van Craen van Voetbal Vlaanderen dreigt er een uitstel van wedstrijden in de Vlaamse amateurreeksen. “Zonder fans heeft het voor onze clubs geen zin om te voetballen”, klinkt het.

Voorlopig is de impact klein. Dit weekend waren er door de winterstop al geen wedstrijden meer gepland in de nationale en provinciale reeksen.

Normaal wordt er vanaf 15 januari opnieuw gevoetbald. “Al staan er een week voordien ook al matchen op het programma die eerder al uitgesteld waren door coronagevallen”, vertelt Van Craen.

Met uitstel wordt nog even gewacht, omdat er een nieuw Overlegcomité gepland is voor het midden van januari. “We zullen dan kijken of het verbod op supporters behouden blijft.”

De huidige maatregelen lopen echter al tot eind januari. "Als dat zo blijft, zullen wij misschien alle matchen in januari verplaatsen. Het gaat dan om twee of drie weekends, dat is voor ons nog behapbaar. Als het er meer worden, weet ik niet wat de gevolgen zijn. Dan dreigt de druk op de kalender toch groot te worden.”

“Maar laat ons niet op de feiten vooruit lopen. Wat wel zeker is: zonder fans heeft voetballen voor ons weinig zin. Dat hebben de vorige lockdowns ons geleerd. De budgetten houden in grote mate rekening met de inkomsten van de horeca. Dus wedstrijden uitstellen, behoort tot de mogelijkheden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties