Sporting Charleroi houdt financieel meer dan zijn zaakjes in orde

Sporting Charleroi houdt financieel meer dan zijn zaakjes in orde
Foto: © Walfoot.be

Ondanks dat het voor veel clubs een financieel moeilijk jaar was, slaagt Sporting Charleroi er toch in om winst te maken. Ze maakten zelfs een winst van 2,2 miljoen euro.

"Rekening houdend met de huidige context is dat uitzonderlijk”, benadrukt afgevaardigde-beheerder Mehdi Bayat in La Dernière Heure. “Sinds de overname van de club (in 2012, red.) heeft ons beleid 20 miljoen winst opgeleverd. Een bedrag dat we in totaliteit opnieuw geïnjecteerd hebben. Dat laat ons toe de spelers betere contracten aan te bieden, zodat ze zich bij het merendeel van de Belgische clubs niet of nauwelijks kunnen verbeteren."

10 MILJOEN EURO

"Op de Belgische markt lopen we veel minder dan vroeger het risico om ons te laten pluimen. Reden waarom, als een smaakmaker ons verlaat, het met bestemming buitenland is. Nicholson geldt als meest recente voorbeeld”,aldus de manager. De aanvaller werd voor 10 miljoen euro verkocht aan de Russen, maar dat wou hij niet zeggen wegens een akkoord met Spartak Moskou om daar niet verder over uit te weiden. "Louter sportief gezien is het een aderlating, maar zijn transfer garandeert de financiële stabiliteit van de club én Shamar verdient bij Spartak Moskou veel meer dan in zijn stoutste dromen, toen hij in 2017 Jamaica verliet om in Slovenië zijn kans te wagen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties