Betrokken bij komst van Lang, geheime informant als Barça-coach: Alfred Schreuder was al héél lang in beeld bij Club Brugge

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 49 reacties
Betrokken bij komst van Lang, geheime informant als Barça-coach: Alfred Schreuder was al héél lang in beeld bij Club Brugge
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Alfred Schreuder is de nieuwe coach die een vervolg moet breien aan het succesverhaal van Club Brugge. Voor velen is de keuze voor de Nederlander een verrassing, maar hij staat al veel langer op de shortlist van Club Brugge.

Vincent Mannaert maakt er geen geheim van dat Club Brugge bij een uitgaande transfer voor iedere positie een lijst met alternatieven heeft klaarliggen. Dat geldt ook voor een coach. En dat laatste is ondertussen bewezen. 

Alfred Schreuder stond al langer op de shortlist van blauw-zwart. De voormalige assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona is niet alleen de Nederlandse taal machtig, maar kan ook meteen geïntegreerd worden. 

Bovendien weet Het Laatste Nieuws dat hij in het verleden al indruk maakte op het West-Vlaamse management. De Nederlander werd geconsulteerd bij de transfer van Noa Lang. Hij gaf niet enkel zijn korte mening, maar stuurde een uitgebreide én vooral rake analyse door. 

Geheime informant

Idem voor de blauw-zwarte interesse in Alex Collado van afgelopen zomer. Schreuder fungeerde als geheime informant voor Club Brugge. Uiteindelijk vond de landskampioen geen akkoord met Barça, maar de vertrouwensband met Schreuder was wél gesmeed.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties