KVM geeft 16-jarige youngster eerste profcontract en houdt zo interesse uit het buitenland af: "Evolutie opmerkelijk"

KVM geeft 16-jarige youngster eerste profcontract en houdt zo interesse uit het buitenland af: "Evolutie opmerkelijk"
Foto: © photonews

Jong talent houden, dat blijft belangrijk voor KVM. Het heeft één van zijn youngsters een profcontract voorgeschoteld. Zo wordt interesse uit het buitenland meteen afgewimpeld.

Volgens HLN hadden het Italiaanse Torino en enkele Nederlandse clubs belangstelling voor Frederic Soelle Soelle, een 16-jarige aanvaller. Door een handtekening te zetten onder een overeenkomst voor twee jaar, met een optie voor een bijkomend jaar, toont Soelle Soelle zijn intentie om bij KV Mechelen verder door te groeien.

Drie jaar geleden maakte Soelle Soelle de overstap van Rijmenam naar KV Mechelen. "Fred zijn evolutie is inderdaad opmerkelijk", zegt sportief directeur Tom Caluwé op de clubsite. "Op een paar jaar tijd heeft hij zich ontwikkeld van iemand die op gewestelijk niveau speelde tot een speler die meedoet bij de beloftes in de hoogste elitereeks."

Jeugdinternational

Inmiddels heeft hij het ook geschopt tot jeugdinternational. "Sinds kort maakt hij ook deel uit van de nationale ploeg U17. Iets wat zijn potentieel nog maar eens aantoont."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties