Beslissing genomen: dit is het verdict voor Union en Senne Lynen

Hendrik Van Wonterghem
| 12 reacties
Beslissing genomen: dit is het verdict voor Union en Senne Lynen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Senne Lynen kent zijn straf voor de drieste tackle op Antwerp-speler Jurgen Ekkelenkamp. Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal verlichtte het voorstel van het bondsparket.

Toch zal Lynen zijn afspraak met de geschiedenis missen, want zijn schorsing werd teruggeschroefd tot één speeldag effectief en één met uitstel. Eerder stelde het bondsparket een schorsing van twee speeldagen effectief voor, maar die minnelijke schikking werd in het Dudenpark niet aanvaard.

De Brusselaars stelden dat er procedurefouten werden gemaakt door de zaak uitzonderlijk op een feestdag te behandelen, en wilden de schorsing dus ongedaan zien. De Brusselse club ving echter bot bij het Diciplinair Comité, dat stelt dat het gelijkheidsbeginsel niet werd overtreden en er dus geen reden is om de strafvordering van tafel te vegen .

En dus zal Union haar middenvelder moeten missen voor de clash tegen Club Brugge. Mogelijk zal Karel Geraerts het ook zonder Siebe Van der Heyden, Teddy Teuma en Victor Boniface moet stellen, die alle drie nog onzeker zijn. Een moeilijke puzzel voor de Limburgse hoofdcoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties