Olivier Deschacht legt uit hoe je kampioen wordt: "En ik spreek uit ervaring"

Olivier Deschacht legt uit hoe je kampioen wordt: "En ik spreek uit ervaring"
Foto: © photonews

Olivier Deschacht pakte acht titels met RSC Anderlecht. Hij weet dan ook als geen ander hoe je kampioen wordt in de Jupiler Pro League.

In een interview met de rechtenhouder liet trainer Alexander Blessin van Union SG weten dat verdedigers ervoor zorgen dat je kampioen speelt met een ploeg. De huidige competitieleider kreeg tot nu toe 13 doelpunten tegen, terwijl het 26 keer scoorde.

Bij PlaySports kon Olivier Deschacht niet anders dan dat bevestigen. “En ik spreek uit ervaring”, klonk het. “Ik had het geluk om acht keer kampioen te spelen.”

Deschacht haalde een opvallende statistiek boven. “We hadden ook acht keer de beste verdediging van de hele competitie. Toeval? Dat zal wel niet.”

Olivier Deschacht werd tussen 2004 en 2017 acht keer kampioen. Hij pakte in 2008 de beker en won ook zeven keer de Supercup met paarswit.

Na tien speeldagen heeft Royal Antwerp FC slechts vijf tegendoelpunten achter zijn naam staan. Standard is tweede, met negen tegendoelpunten. Daarna volgen Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent met elk tien tegengoals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties