Reactie Nederlaag en rode kaart maar Van Bommel krijgt andere zware opdoffer te verwerken richting clash met Porto in Champions League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Nederlaag en rode kaart maar Van Bommel krijgt andere zware opdoffer te verwerken richting clash met Porto in Champions League

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp krijgt voorlopig de goede vorm maar niet te pakken in de competitie. En ook in de Champions League lukt het nog niet voor de regerende landskampioen.

Antwerp verloor afgelopen zaterdag met 3-2 van Charleroi. Het creëren van kansen was niet eenvoudig voor Antwerp en trainer Mark Van Bommel kreeg een rode kaart. Maar als klap op de vuurpijl kreeg Antwerp in de eerste helft al een serieuze opdoffer te verwerken.

Keita

Keita moest namelijk geblesseerd het veld verlaten in de eerste helft. Hij werd vervangen door Kerk waardoor er heel wat geschoven werd en Vermeeren-Balikwisha-Ekkelenkamp het middenveld vormden. 

Vermeeren, Kerk en Yusuf

En dat was geen geslaagd experiment. "Het middenveld was dan wel wat aanvallender", vertelde assistent Ulderink na de partij. Komt daar nog eens bij dat Vermeeren voor de eerste keer sinds lang geen sterke wedstrijd speelde (meer een centrale middenvelder dan een verdedigende middenvelder?) én dat Kerk in de tweede helft voor een tactische wissel naar de kant moest. 

De meest logische optie voor Van Bommel was om Keita 1 op 1 te vervangen met Yusuf, een van de uitblinkers bij Antwerp in het sterke seizoensbegin. Maar die mocht pas een kwartier voor tijd invallen. 

KVM - Antwerp Yusuf
© photonews

Kink in de kleedkamer?

Maar wat nu voor de komst van Porto woensdag raakt?
Als Keita niet fit raakt, is Yusuf de meest logische vervanger. Het is echter nog maar de vraag of die zaterdag geen deuk heeft gekregen in het vertrouwen door niet als eerste vervanger van Keita het veld op te moeten gaan.

Als Antwerp opnieuw start met Muja en Balikwisha op de flanken, zal Kerk opnieuw moeten bankzitten. Heeft hij nog zin nadat hij in één wedstrijd erop en er weer af moest? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties