Toch geen Alderweireld? Puntentelling voor Gouden Schoen aangepast

Toch geen Alderweireld? Puntentelling voor Gouden Schoen aangepast
Foto: © photonews

Na al die jaren wordt de manier waarop de Gouden Schoen wordt toegekend aangepast. De kijker thuis krijgt ook een vinger in de pap.

69 jaar al wordt de winnaar van de Gouden Schoen bepaald door mensen uit het voetbalwereldje: trainers, winnaars, scheidsrechters en journalisten.

Dit jaar wordt een deel van de uitslag echter ook bepaald door de televisiekijkers en de lezers van Het Laatste Nieuws, zoals dat ook in Engeland gebeurt.

“We wilden de stemprocedure voor de Gouden Schoen meer afstemmen op het belang dat we vandaag hechten aan de mening van de lezers en kijkers”, zegt hoofdredacteur sport Michiel Ameloot.

“Dat betekent niet dat de verkiezing van de Gouden Schoen een populariteitspoll wordt”, benadrukt Ameloot. “Daarom ook dat het aandeel van de sector veel zwaarder blijft doorwegen. Het zijn uiteindelijk nog altijd onze kenners die bepalen wie uiteindelijk de top tien uitmaken.”

Uiteindelijk blijven er drie finalisten over. “Die drie finalisten gaan, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, mét behoud van de punten van de sector, naar de finale. Daarin krijgt de kijker dus nu een extra stem, die zal meetellen voor 20% van de finale eindscore voor de top drie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties