Reactie Tweede keuze maar wel scoren, gaat Jutgla concurrentie met Thiago aan bij Club Brugge?

Tweede keuze maar wel scoren, gaat Jutgla concurrentie met Thiago aan bij Club Brugge?
Foto: © photonews

Het was al even geleden dat Ferran Jutgla nog eens op het scorebond stond bij Club Brugge. Tegen Union bedankte hij Deila voor het vertrouwen met een kopbaldoelpunt.

Door de blessure van Zinckernagel kreeg Jutgla van Deila de kans om zich te bewijzen. Niet Michal Skoras, die door sommige fans verwacht werd als vervanger voor Zinckernagel, en ook niet Shion Homma. Aan het systeem veranderde niets maar de Spaanse speler die vooral als spits werd gebruikt, moest het nu doen als linkerwinger.

En dat dat deed hij voortreffelijk want voor de eerste keer sinds eind november wist hij nog eens te scoren op assist van die andere winger Skov Olsen. Ondanks dat ze elkaar concurrenten zijn, lijkt de band met Thiago opperbest gezien de gezamenlijke viering. 

Concurrentie

"We zijn concurrenten voor dezelfde positie maar dat hoort bij het profvoetbal", vertelt Jutgla zelf na de 2-1 winst tegen Union. "Al kan ik ook samen met Thiago spelen. Hij werkt enorm hard en veel tijdens een wedstrijd. Daardoor kan ik in de ruimte komen en de tweede bal opeisen", Gaat de 25-jarige Spaanse aanvaller verder.

Compatibel

Tegen Union stond Jutgla op papier op de linkerflank maar hij dook ook vaak naar binnen zodat Meijer de hele flank voor zich kon nemen. "Ik moest van de coach spelen als winger maar mocht de vrijgekomen ruimte centraal ook opvullen", aldus Jutgla. "Met Thiago samen spelen voelt voor mij wel comfortabel aan", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties