Dé grote reden waarom Belgische clubs in de problemen komen: het verschil met Nederland is immens

Dé grote reden waarom Belgische clubs in de problemen komen: het verschil met Nederland is immens
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische clubs stapelen de verliezen op. Gecumuleerd was dat vorig seizoen maar liefst meer dan 150 miljoen euro. Er wordt door de Pro League enorm ingezet op de financiële gezondheid van de clubs, maar die zullen dan toch de tering naar de nering moeten zetten.

Uit een onderzoek van De Morgen blijkt dat de loonkosten van de Belgische eersteklassers in 15 jaar tijd maar liefst vervijfvoudigd zijn. De inkomsten zijn daarentegen zelfs niet verviervoudigd.

Gemiddeld verdient een speler in België 380.591 euro bruto. Ter vergelijking: in de Nederlandse Eredivisie bedraagt het gemiddeld loon 334.000 euro bruto. Met die nuance dat de inkomsten er veel hoger liggen.

Dat zorgt voor een steeds groter jaarlijks verlies. Vorig seizoen dus 150 miljoen euro. Daar wordt nu aan gewerkt. De topclubs, die nog allemaal in binnenlandse handen zijn, moeten het voorbeeld geven.

Zo moeten mecenassen als Paul Gheysens en Marc Coucke ook stoppen met de megalonen die de clubs zich niet kunnen veroorloven. Daar wordt al aan gewerkt. Ook Antwerp moest dit seizoen de knip op de portefeuille houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties