Hayen debuteert met zege bij Club Brugge, wat deden Mechelen, Eupen, Dender, Beerschot en Westerlo?

Hayen debuteert met zege bij Club Brugge, wat deden Mechelen, Eupen, Dender, Beerschot en Westerlo?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen voetbal in de Jupiler Pro League dit weekend door de interlandverplichtingen van onder meer de Rode Duivels. En dus kwamen verschillende ploegen in actie in een aantal interessante oefenduels.

Op donderdagmiddag was er al een pittige oefeninterland tussen Zulte Waregem en RSC Anderlecht, waar paars-wit 2-2 gelijkspeelde maar vooral ook heel goed nieuws kreeg met oog op de Champions' Play-off.

Maar er waren nog heel wat andere ploegen die op donderdagnamiddag snel in actie kwamen in een aantal boeiende wedstrijden. Zo was er onder meer Club Brugge, dat het opnam in een internationale friendly tegen het Franse Valenciennes.

Zege voor Club Brugge, nederlaag voor KV Mechelen

Het werd meteen een debuut in majeur voor nieuwbakken (interim-)coach Nicky Hayen bij blauw-zwart, want zijn team won meteen met 1-0 van de Franse club. Hans Vanaken zorgde voor het enige doelpunt van de partij.

KAS Eupen verloor met 2-0 bij Mönchengladbach, terwijl KV Mechelen vrij verrassend verloor op bezoek bij Dender uit de Challenger Pro League: het werd 2-1 in Denderleeuw, een ferme opsteker voor de troepen van Timmy Simons.

KVC Westerlo nam het dan weer op tegen Beerschot, de leider in de Challenger Pro League. Ook daar werd het een heel boeiend treffen, met uiteindelijk zeven doelpunten. De Kemphanen versloegen Beerschot met 4-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties