Deze speler verlaat Club Brugge al zeker: ook tegen Cercle ging hij weer in de fout

Deze speler verlaat Club Brugge al zeker: ook tegen Cercle ging hij weer in de fout
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat deze zomer afscheid nemen van Raphael Onyedika. De verdedigende middenvelder heeft dan wel heel goeie voetjes, hij is niet de betrouwbare breker voor de verdediging. Dat bewees hij maandag nog maar eens.

Ronny Deila kreeg kritiek van zijn bestuur omdat hij Onyedika niet altijd opstelde. De 22-jarige Nigeriaan vertegenwoordigt immers nog een groot kapitaal bij een transfer. Maar Deila was geen fan van hem omdat hij positionele fouten maakte.

Dat deed hij maandag ook weer in de wedstrijd tegen Cercle. Bij het tegendoelpunt bleef hij te lang hangen waardoor Kévin Denkey door de buitenspelval kon glippen en de openingsgoal kon maken. 

"Dan moet je vertrouwen hebben in mekaar om een lijn aan te houden, maar als er één iemand te vroeg achteruit loopt zet je de buitenspelval open. Dat was het geval. Ik denk dat Raphacentraal iets sneller zakt", klonk het bij Denis Odoi na de match.

Deila wou in januari al een vervanger halen, maar kreeg die niet. Intussen is wel al duidelijk geworden dat ze met Ardon Jashari al een nieuwe 'zes' gevonden hebben voor volgend seizoen.

De bedoeling is om Onyedika deze zomer te verkopen. Gezien zijn talent moet hij ook nog vele miljoenen opbrengen. Volgens Transfermarkt staat zijn marktwaarde momenteel op 8 miljoen. Veel ploegen in de Premier League volgen zijn prestaties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties