Lierse wint op een diefje bij Cercle Brugge en springt naar de koppositie

Redactie
| 19 reacties

Lierse heeft Cercle Brugge in eigen huis verslagen met 0-1. Door de overwinning is Lierse de voorlopige leider in de tweede periode van Eerste Klasse B, maar vanavond komen Oud-Heverlee Leuven en Roeselare nog in actie.

De eerste helft in het Jan Breydelstadion was maar een magere vertoning, al liet Haroun twee goede kansen liggen om Cercle Brugge op voorsprong te brengen. Na een uur spelen kwam er dan toch wat tempo in de wedstrijd. Lierse-doelman Mike Vanhamel moest meermaals sterk tussenkomen om de thuisploeg het scoren te beletten.

Lierse kreeg slaagde er niet in om kansen te creëren en mocht dan ook blij zijn met een punt. Maar Cercle Brugge deed zichzelf de das om. De Bruggelingen misten een strafschop en twintig minuten voor tijd pakte Lambot rood. Tot overmaat van ramp bezorgde Elgabas Lierse zelfs nog de drie punten met een doelpunt in het slotkwartier.