Onze rapporten van de Rode Duivels tegen Panama: Lukaku en Mertens stelen de show

Sander De Graeve Johan Walckiers
Sander De Graeve, Manuel Gonzalez Oubina en Johan Walckiers vanuit Sochi
| 98 reacties

Tegen Panama werd door sommigen een monsterscore verwacht, maar de Panamezen verdedigden vaak erg degelijk. Dankzij enkele geniale ingevingen werd het toch nog 3-0 met Lukaku en Mertens als grootste uitblinkers.

Thibaut Courtois

Had amper werk op te knappen in de eerste helft waarin geen enkel schot van de Panamezen binnen het doelkader kwam. In de tweede helft moest hij goed tussenbeide komen op een poging van Murillo.

Toby Alderweireld

Had niet veel te doen en kreeg dus ook niet veel kansen om iets goeds of slechts te doen.

Jan Vertonghen

Onze recordinternational hielp Courtois bij het stoppen van Murillo, en speelde secuur in. Nam wel een te vermijden gele kaart.

Dedryk Boyata

Boyata mocht zoals verwacht in het hart van de defensie opdraven in de plaats van de geblesseerden Vermaelen en Kompany. Deed dat secuur, al was het schrikken aan het einde

Thomas Meunier

Draafde zoals steeds zijn flank af. Werd opvallen gehinderd door de lijnrechter in de beginminuten.

Axel Witsel (OUT '90)

Deed het prima op zijn positie, ging af en toe meer naar voren. Verloor amper een bal.

Kevin De Bruyne

Kwam moeilijk op gang in de eerste helft, maakte dat ruimschoots goed met een fenomenale assist op Lukaku. Wat een klasse.

Yannick Carrasco (OUT '74)

Carrasco toonde inzet en loopvermogen en werd vervangen om het systeem met vier achterin toch eens te testen.

Dries Mertens (OUT '83)

Scoorde net als vier jaar terug het eerste doelpunt op een WK en wat voor één. Een magistraal vluchtschot over de doelman. Kippenvel kregen we ervan.

Eden Hazard

Ook Eden moest, mede door enkele overtredingen op hem, even op gang komen. Maar eens hij in de tweede helft onder stoom kwam, waren er plots wel die goeie dribbels, al stopte Murillo hem vaak goed af.

Romelu Lukaku

Zag amper een bal in de eerste helft en toen hij dan toch eens aangespeeld werd, stond die dekselse Roman Torres in de weg. Nam wraak door zijn twee kansen perfect af te werken.