Datum: 01/10/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Verliezen toppers opnieuw punten?
Kristof Blomme
| 0 reacties
Verliezen toppers opnieuw punten?
Foto: © SC

Dit weekend zijn we al toe aan speeldag nummer negen. Op vrijdag trappen Charleroi en Club Brugge de speeldag af. Zaterdag staan er zes matchen op het programma. De twee promovendi bekampen elkaar om 18 uur. Anderlecht en Standard spelen thuis tegen respectievelijk Sint Truiden en Lokeren. Op zondag staat het degradatieduel tussen Cercle en Moeskroen op het programma. Racing Genk bezoekt tenslotte om 18 uur het Kiel.
 
Vrijdag staat om 20.30u Charleroi – Club Brugge op het programma. Ondanks aandringen van Club werd de match niet verplaatst naar zondag. Op die manier hopen de Karolo’s tegen een vermoeid Club te spelen, aldus Antoine Vanhove. Bij de thuisploeg mag Jacky Mathijssen na drie matchen weer plaats nemen op de bank. Bij de thuisploeg zijn Varga, Akgül, en Tophile nog geblesseerd. Ciman, die zes maanden geschorst is voor het gebruik van softdrugs, is er vanzelfsprekend ook niet bij. Bij Club Brugge loopt het voor geen meter. De Bruggelingen staan slechts op een zesde plaats. Vorige week verloor Club voor het eerst sinds heel lange tijd nog eens op eigen veld, tegen Lokeren. Ook sukkelt blauw-zwart met een hele reeks geblesseerden, twaalf om precies te zijn. Blondel vervoegde de lange lijst geblesseerden na de match tegen Bayern. Ook Sven Vermant kan daar nog bijkomen. Hij heeft last aan de lies.
 
Zaterdag wordt om 18 uur Zulte-Waregem – Roeselare gespeeld. Zulte staat voorlopig met evenveel punten als Club Brugge op een vierde plaats. D’Hollander raakte bij de reserven geblesseerd aan de dij en zal zo’n drie weken out zijn. Bij Roeselare, dat ook niet onaardig startte met een twaalfde plaats, is Christophe Lauwers uitgeschakeld. Hij sukkelt met de hamstrings en zal zo’n twee maanden onbeschikbaar zijn. Bas Vervaeke hervatte de groepstraining.
 
Anderlecht neemt het op tegen Sint Truiden. De Brusselaars staan voorlopig tweede, Sint Truiden heeft zich in de middenmoot genesteld. Bij de Brusselaars is Vincent Kompany nog steeds niet fit. De verdediger zal nog enkele weken moeten rusten. Ook Tihinen is twijfelachtig met een blessure aan de quadriceps. Centraal achterin blijven dus enkel nog De Man en Traoré over, want ook Juhasz is nog out. Bij de Limburgers zal De Condé een maand langs de kant moeten toekijken. De middenvelder heeft last van een zwevend stukje bot in de enkel. Ook Vanhoyweghen en Santalab zijn geblesseerd. Jari Niemi is dan weer geschorst.
 
Standard ontvangt Lokeren op Sclessin. De fiere leider speelde vorige week met tien man gelijk bij Germinal Beerschot. Bij de thuisploeg is bijna iedereen fit. Enkel Léonard trainde deze week nog individueel. Onwuachi heeft last van de enkel. Voor de rest heeft trainer D’Onofrio geen problemen. Lokeren, dat vorige week ging stunten bij Club Brugge, staat voorlopig zevende. Doelman Milojevic sukkelt nog steeds met de knie. Als een operatie nodig blijkt komt hij in 2005 niet meer in actie. Ook op Doll, Baldvinsson en Overmeire kan nog geen beroep worden gedaan. In tegenstelling tot vorige week worden Drulic, Van Hoey en Doba gerecupereerd.
 
In het Kuipje neemt Westerlo het op tegen Beveren. Herman Helleputte mag het opnemen tegen zijn ex-ploeg. Westerlo is de sensatie van het seizoensbegin met een derde plaats, op slechts twee punten van Standard. Mosia en Scasny trainden nog individueel. Björn de Wilde brak z’n neus na een akkefietje met Anderlecht-hooligans na de match tegen Betis. Delen, Van Kerckhoven en Janssens geraken wellicht fit. De Ivorianen staan na een zwak seizoensbegin toch op de tiende plaats.  Bij Beveren maakte Tokpa z’n rentree bij de reserven. Ook Augustin en Badjan hebben deze week de training hervat.
 
AA Gent speelt in het Ottenstadion tegen Lierse. Gent heeft voorlopig evenveel punten als Club Brugge. Laybutt en Foley worden ten opzichte van vorige week gerecupereerd. Smoje en Datti zijn twijfelachtig bij de Buffalo’s. Bij de bezoekers uit Lier, die slechts veertiende staan, zijn Tohua, Imschoot en Lovrek nog twijfelachtig. Milenkovic is opgeroepen voor de interlands met Bosnië.
 
La Louvière moet proberen van de laatste plaats weg te geraken tegen Brussels. De geruchten doen de ronde dat Ferrera bij een negatief resultaat alweer mag opkrassen. Montoya en Vervalle zijn nog steeds uitgeschakeld. Pinelli en Stojkov geraken normaal wel fit bij de Walen. Bij Brussels zijn Theunis, Andersen en Espartero geblesseerd. Of dat bij die laatste echt het geval is, is maar zeer de vraag. Het is een publiek geheim dat de Fransman niet goed in de groep ligt door z’n arrogante houding. Albert Cartier mag op bezoek bij de ploeg waarmee hij vorig jaar een goed seizoen speelde, tot alle sterkhouders vertrokken. Bij een eventueel vertrek van Ferrera wordt zijn naam opnieuw genoemd bij de Wolven.
 
Zondagmiddag staat een match tussen twee ploegen uit de onderste regionen op het programma. Cercle Brugge staat gedeeld laatste met slechts vier punten. Op eigen veld winnen tegen Moeskroen is een must voor groen-zwart willen ze niet in grote moeilijkheden komen. Na de vele gele en rode kaarten van vorige week zijn Viane, De Smet en Svetlicic geschorst. Valenta speelt zeker niet, Meyssen en Roiha zijn twijfelachtig. Moeskroen telt slechts twee punten meer dan Cercle. Luzi en Descamps zijn nog steeds niet fit. Ook voor Custovic komt deze wedstrijd nog te vroeg. Oussalah is dan weer geschorst. Tailson kan wel spelen.
 
De speeldag wordt afgesloten met Germinal Beerschot – Racing Genk. Beide ploegen gingen deze week onderuit in de Uefa-cup. De thuisploeg mag wel terugkijken op een goeie prestatie tegen Marseille, dit in tegenstelling tot Genk. De thuisploeg moet wel dringend punten gaan pakken. Ze staan nog steeds op een zestiende plaats. Bij Germinal Beerschot zullen Dosunmu, Prince en Messoudi er nog steeds niet bij zijn. Genk heeft een hele lijst geblesseerden. Daerden, Cornelis en Vandooren vielen vorige week uit tegen Cercle. Eerder waren ook al Claessens, Chatelle en Engelaar uitgeschakeld.

Meer nieuws