Datum: 18/10/2022 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
KV Kortrijk moet de rug rechten na enorme klap in Vlasico maar ook Charleroi wil puntjes op de i zetten

Volg Sporting Charleroi - KV Kortrijk om 18u30 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

KV Kortrijk moet de rug rechten na enorme klap in Vlasico maar ook Charleroi wil puntjes op de i zetten
Foto: © photonews

KV Kortrijk zit na de enorme klap die het moest incasseren in de Vlasico in de problemen. In Charleroi hopen de Kerels hun vertrouwen weer op te vijzelen, al valt nog te bekijken of dat strookt met de plannen van de thuisploeg.

De Carolo's zijn zelf aan een wisselvallig seizoen bezig. Ze gingen wel winnen in Anderlecht en maakten het een Standard in vorm best lastig, maar lieten in Sint-Truiden welgeteld twee ballen tussen de palen noteren. Voor eigen publiek mag er toch heel wat meer dadendrang en gevaar voor doel verwacht worden. Dit zijn de wedstrijden waarin Charleroi zeker geacht mag worden om de drie punten te pakken.

De puntennood is echter nog groter langs Kortrijkse zijde. Na de stunt tegen Antwerp en het lange standhouden ini Genk leek KVK weer even op de goede weg. Na de voorsprong tegen Zulte Waregem verviel Kortrijk echter in slechte oude gewoonten. Met een verplaatsing naar het Zwarte Land is er geen tijd om te treuren. Om weg te komen van de degradatieplaatsen, moet onmiddellijk de rug gerecht worden. 

Geen Selemani bij KVK

Nkuba is twijfelachtig. De lijst met afwezigen is bij Charleroi sowieso al lang genoeg. Koffi, Descotte, Van Cleemput en Knezevic ontbreken met blessures. Zorgane is geschorst. Bij Kortrijk is het ontbreken van Selemani een zware aderlating. Andere spelers in de lappenmand zijn Radovanovic, LonÄŤar en Kadri.

Voor een zege van Charleroi kan u bij BETFIRST 1,71x uw inzet verdienen. Denkt u aan een gelijkspel, dan kan dat u 4,10x uw inzet opleveren en een overwinning van KVK is zelfs goed voor 4,85x uw inzet!

Meer nieuws