Sterk leidersduo

Sterk leidersduo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vijfde speeldag in eerste klasse moest Eva's Kumtich na fel verweer het hoofd buigen voor Stand. Luik. R. Wezemaal deed dat met brio bij Hewian Gilrs Lanaken zodat beide nu op de troon zetelen.

Een trefzeker Wezemaal legde overigens in de eerste helft met vier doelpunten via An Puttemans, Femke Maes, Niki De Cock (penalty)en Vandeghoor de basis voor een riante zege bij Hewian Girls Lanaken. ,,Bij een dubbelblanke tussenstand in de eerste helft liepen we heel dicht bij de openingstreffer. Met een reuzesave haalde de Wezemaalse doelvrouw de vuurpijl van Kelly Theunissen echter uit de winkelhaaak. Seffens nadien sloegen de bezoekers terug met twee doelpunten. Het bracht ons blijkbaar van de wijs want nog voor rust moesten we nog twee treffers toestaan. Na de hervatting verliep het evenwichtiger wellicht omdat de leiders voldoende voorsprong hadden'' aldus Lanaken-trainer Roland Janssen.

Eva's Kumtich slaagde er niet in om Stand. Luik op de knieen te krijgen. In een spannend duel waren de Waalse vrouwen een tikje scherper dan de thuisploeg. Bij de bezoeksters kwamen Bodson en Ebhodaghe aan bod, het Kumtichse doelpunt scoorde Ilse Goris. Het derde toptreffen werd ook een bezoekende zege want Zuid-West Vlaanderen moest met het kleinste verschil de duimen leggen voor een dartel Anderlecht.

Daarentegen zorgde Oud-Heverlee Leuven op eigen veld voor de eerste seizoenszege tegen Lentezon Beerse.,, We wonnen vrij vlot alhoewel we in de eerste helft slordig omsprongen met rijpe doelkansen. Na de herneming kwam daar verandering in want na de openingstreffer van Katrien Vanderstukken was de ban gebroken en knalden Ingrid Van Herle, Elke Vandendael en Katrien Torfs een riante zege bijeen'' aldus een tevreden OHL-trainer Marc Brodelet.

Opex Oostende hield bij het zwakke SK Lebeke-Aalst een heuse doelpuntenkermis. De kustploeg scoorde achtmaal, SKLA kon slechts tweemaal replikeren. Bij Microob Veltem was Sinaai Girls, in een omgedraaide wedstrijd, evenzeer aan het feest want de Wase schutters duwden een half dozijn tegen de Veltemse touwen.

Tenslotte boog neofiet Zultse op eigen veld alweer het hoofd dit keer tegen VCE Aalst. De groen-gele thuisploeg ging nochtans met voorsprong rusten na twee doelpunten en een VCE-aansluitingstreffer. Nadien bleek bij Zultse alle organisatie zoek en daar maakten de bezoeksters gebruik van om nog viermaal te scoren en een tweede zege op rij te boeken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties