Club Brugge vernedert buren

Club Brugge heeft eindelijk nog eens een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. De landskampioen was vandaag met 5-0 te sterk voor de buren van Cercle Brugge. De grote schuldige van het verlies was wellicht Ricky Begeyn, die tot aan de rust zijn netten kon schoonhouden.

Club Brugge startte het gretigst aan de wedstrijd. Het creëerde enkele kansen, maar het verdedigende Cercle hield goed stand. Ricky Begeyn moest zich meerdere malen strekken, maar hij hield de bal uit doel. Naarmate de eerste helft vorderde, minderde Club Brugge de druk. Toch kon Cercle Brugge amper uitbreken.

Vlak na de rust ging Club opnieuw het felst van start. Toch milderde de druk opnieuw. Even maakte Cercle zelfs aanspraak op de voorsprong, maar de scheidsrechter weigerde een penalty toe te kennen aan Boi. Club ontsnapte en maakte meteen daarna de 1-0 via Verheyen. Ricky Begeyn riep gefrustreerd naar de scheidsrechter dat het buitenspel was, waarna hij een gele kaart kreeg. Begeyn werd toen pas echt kwaad, duwde de scheidsrechter en mocht zo met rood naar de kant.

Peter Mollez, door Club Brugge verhuurd aan Cercle Brugge, mocht Begeyn vervangen in de goal. De jongen had zich niet eens kunnen opwarmen en zijn eerste actie was dan ook erg ongelukkig, hij gaf zo maar een corner weg. Phillipe Clement, die al eerder gevaarlijk was op corners, kopte de bal van Nastja Ceh tegen de netten en bezorgde Club Brugge zo de 2-0 voorsprong. Uiteindelijk werd het nog 5-0 via 2 goals van Mendoza en nog ééntje van Verheyen.

Live verslag
Hoogtepunten
90' Na slechts een half minuutje blessuretijd wordt de wedstrijd afgefloten. Club Brugge wint verdiend met 5-0, al mag het Begeyn erg dankbaar zijn.
88' Mollez verkijkt zich op de bal, opnieuw een corner. Je kan het de jonge keeper, die trouwens door Club Brugge verhuurd werd aan Cercle Brugge, niet kwalijk nemen, want hij kreeg niet eens de kans om zich op te warmen.
86' Rozehnal komt er in voor Clement, Gvozdenovic voor Van der Heyden. Ook Labun mag nog vijf minuutjes meeballen, hij vervangt Vlachos.
85' Goal! : Lange legt af voor Mendoza, die zijn tweede van de avond binnentrapt. 5-0, het wordt nog een echte afstraffing voor Cercle.
81' Goal! : Dan toch de 4-0. Gert Verheyen scoort zijn tweede van de avond.
80' Lange kopt op doel, maar Mollez redt met de voet. Gert Verheyen tikt de rebound net naast.
76' Na een schotje van Gert Verheyen raakt Rune Lange de bal nog aan, maar hij gaat er uiteindelijk niet in.
75' Club Brugge mildert de druk wat, maar er staat momenteel maar één ploeg op het veld.
71' Rune Lange schiet nog eens op doel, de bal gaat hoog over.
68' Vandenbussche komt er in voor Stassin. Cercle wil blijkbaar de schade beperken.
67' Goal! : Olivier De Cock trapt van ver op de paal. Andrès Mendoza trapt de rebound binnen, zijn 10e van het seizoen en meteen 3-0!
65' Van der Heyden schiet van ver, Mollez duwt weg in corner.
64' Opnieuw een corner, opnieuw een kopbal van Clement. Dit keer heeft Mollez hem wel.
62' Sandy Martens moet naar de kant voor Rune Lange.
61' Gele kaart voor Meysen nadat hij Olivier De Cock neerhaalde.
58' Goal! : Mollez geeft een heel domme corner weg. Phillipe Clement kopt de corner binnen. 2-0!
57' Mollez zal Rickey Begeyn in het doel vervangen. Boi moet daarvoor naar de kant.
56' Opschudding op Jan Breydel. Rickey Begeyn krijgt vlak na de goal een gele kaart. Begeyn is kwaad en duwt de scheidsrechter: rood, Cercle mag met tien man verder.
55' Goal! :Gert Verheyen kopt de bal voorbij Rickey Begeyn! 1-0!
54' Club Brugge ontsnapt aan een strafschop. Het Cercle-publiek juicht terecht.
53' Rune Lange mag zich opwarmen.
45' We gaan rusten met een 0-0 stand. Club Brugge was doorgaans de betere ploeg, maar kwam niet tot grote kansen. Ook de kleine kansen gingen er niet in. Cercle Brugge beperkte zich vooral tot verdedigen en kon amper haar spitsen bereiken.
45' Een schot van Peter Van der Heyden gaat heel ver over.
44' We spelen één minuut extra in de eerste helft.
43' Na veel slechte voorzetten komt een bal van Peter Van der Heyden eindelijk eens goed aan. Andrès Mendoza zet er zijn hoofd tegen, maar de bal gaat naast.
41' Gele kaart voor Van Robays. De Cercle-speler haalde Olivier De Cock spelen.
37' Geel voor Andrès Mendoza. De spits maakte gebaren naar de grensrechter nadat die hem afvlagde wegens buitenspel.
33' Phillipe Clement moet even naar de kant met een bloedneus, veroorzaakt door een duw van ploegmaat Marek Spilar.
30' De druk van Club Brugge neemt af. Cercle Brugge komt beter in de wedstrijd.
27' Opnieuw een corner voor Club Brugge. Sandy Martens' kopbal is slecht gericht.
25' Stassin trapt van ver, maar de bal gaat hoog over doel.
23' Phillipe Clement kopt na een corner opnieuw stevig op doel, maar Rickey Begeyn houdt de bal stevig vast.
21' Club Brugge is de betere ploeg, maar kwam nog niet aan scoren toe. Cercle Brugge loert gevaarlijk op de counter.
14' Goed schot van Gert Verheyen op doel, Rickey Begeyn houdt de bal andermaal uit zijn doel. Phillipe Clement kopt de corner over.
12' Een lange bal komt bij Andrès Mendoza terecht. Het schot van de Peruviaan is echter te zwak voor Ricky Begeyn.
10' Schot van Peter Van der Heyden, Begeyn pakt probleemloos.
9' Vlijmscherpe counter van Cercle Brugge. Jbari staat echter offside.
9' Spilar trapt de bal na een corner hoog over.
6' Vrije trap voor Club Brugge. Gert Verheyen kan zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten.
4' Englebert met een goed schot, Begeyn gaat goed plat.
1' Verrassing bij Club Brugge: Sandy Martens heeft de basisplaats van Rune Lange ingenomen in de basis.
0' Goal! : Lange legt af voor Mendoza, die zijn tweede van de avond binnentrapt. 5-0, het wordt nog een echte afstraffing voor Cercle.
0' We gaan rusten met een 0-0 stand. Club Brugge was doorgaans de betere ploeg, maar kwam niet tot grote kansen. Ook de kleine kansen gingen er niet in. Cercle Brugge beperkte zich vooral tot verdedigen en kon amper haar spitsen bereiken.
0' Vanavond (20u00) vechten Club Brugge en Cercle Brugge om de drie punten in het Jan Breydel Stadion. Vooral Club Brugge moet de drie punten behalen, maar ook voor Cercle staat er meer op het spel dan enkel de eer: de promovendus voelt namelijk de hete adem van de lager geklasseerden in de rug.

De opstellingen zien er zo uit:
Club Brugge: Verlinden - Van der Heyden, Spilar, Clement en De Cock - Simons, Englebert en Ceh - Verheyen, Mendoza en Lange.
Cercle Brugge: Begeyn - Viane, Vandenbussche, Svetlicic en Milosevic - De Wulf, Vlachos, Van Robays en Meysen - Boi en Jbari.