Lommel en Action 21 winnen in eigen huis

Er werden, door het EK kwalificatietoernooi in Hasselt van afgelopen weekend, twee wedstrijden van de zestiende speeldag verschoven naar maandagavond. Minicup Lommel won in eigen huis van Junkies Frameries. De Limburgers stuurden de bezoekers met 4-2 terug naar richting Henegouwen.
Action 21 Charleroi was een maat te sterk voor Châtelet, eindstand: 7-3. De Carolo's liepen al snel uit tot 3-0 zodat de wedstrijd al na elf minuten in een definitieve plooi lag. Na de rust liep de score nog op tot 7-2 en één minuut voor affluiten scoorde Toukouki tegen zijn ex-club de 7-3. Bij Action 21 nam coach Menezes afscheid want hij gaat de nationale ploeg van Iran coachen op het WK. Sergio Benatti, ex-wereldkampioen futsal met Brazilië, neemt vanaf nu de taak van coach op zich. Door de zege tegen Châtelet voert Action 21 voorlopig het klassement aan, Kickers Charleroi speelt woensdag pas.

Lommel - Junkies Frameries
Doelpunten: 11” Maréchal 1-0, 2’ Maréchal 2-0, 6’ Corens 3-0, 36’ Di Michele 3-1, 38’ 10m. Benbouali 3-2, 39’ Maréchal 4-2.

Action 21 Charleroi - GDL Futsal Châtelet
Doelpunten: 5’ Soares 1-0, 9’ Eli 2-0, 11’ Aranha 3-0, 11’ Celli 3-1, 12’ Vanderlei 4-1, 27’ en 28’ Aranha 5-1 en 6-1, 32’ Boumediane 6-2, 32’ Vanderlei 7-2, 39’ Toukouki 7-3.