Club Brugge doet weer mee

Club Brugge heeft haar inhaalwedstrijd op het veld van La Louvière met 0-4 gewonnen. De landskampioen had het moeilijker dan de score doet vermoeden. Victor was man van de match.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn: enorm saai. Beide clubs konden geen goede kansen creëren, wat resulteerde in een logische 0-0 bij de rust. Club Brugge had het meeste balbezit, maar deed er amper iets mee.

Tijdens de rust voerde Trond Sollied meteen een wissel door: de Braziliaan Victor mocht Rune Lange vervangen. Een gouden wissel, zo bleek, want in de eerste 5 minuten na de rust scoorde de nieuwe aanwinst van Club meteen twee mooie goals. De landskampioen was gelanceerd en dikte via Mendoza en Ceh nog aan tot 0-4. Club Brugge neemt zo de drie erg belangrijke punten mee uit Tivoli en wipt over Racing Genk naar de vierde plaats. Moeskroen staat nog maar op 1 punt, Standard op 5. Dit weekend kan men zelfs uitlopen op Genk of inlopen op Standard, want beide ploegen nemen het tegen elkaar op in Genk. Maar dan moet Club Brugge wel zelf winnen op het veld van AA Gent!