Supporters slachtoffer derby boycot

Supporters slachtoffer derby boycot
Foto: © SC

Honderden RAFC supporters willen graag de derby op het Kiel bijwonen maar worden door de beide supportersfederaties en het bestuur van de club gegijzeld. Beide weigeren de 1000 beschikbare tickets aan te kopen voor de derby en willen geen bussen inleggen voor de derby op het Kiel (verplichte combi-regeling).

De die-hard supporters en supporters niet aangesloten bij een supportersclub die op het Kiel de derby willen bijwonen spreken van een regelrechte schande. De laksheid van het RAFC bestuur in deze zaak wordt door hen zwaar op de korrel genomen.

De supportersfederaties willen de derby 'live' via de radio volgen in het RAFC stadion. Er zou inkomgeld gevraagd worden ter waarde van het ticket voor het bijwonen van de derby nl. € 20.Op deze manier zou men de clubkas willen spijzen.Dit is ook de reden waarom het bestuur stilzwijgend akkoord gaat met de boycot van de derby. Antwerp zit in zeer nauwe financiële schoentjes. Het behalen van de licentie komt hierdoor in gevaar.

De discussie over het al dan niet bijwonen van de derby leidde er toe dat gisterenavond het ASA supportersfederatie forum gesloten werd. De meningsverschillen liepen té hoog op.

Voor vele Antwerpse voetbalsupporters is de derby één van de hoogtepunten van het seizoen.De eerste stadsderby werd gespeeld op 6 mei 1900 met een 6-1 overwinning voor de ploeg van het Kiel. Scheidsrechter was de heer Charles Maggee.Het ging hier weliswaar om een vriendschappelijke wedstrijd.

Later meer...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties