Dapper België verliest

Een dapper België heeft vanavond met 0-2 verloren van het Franse nationale team. België deed goed mee, maar veel kansen kon het niet creëren.

Het eerste half uur van de wedstrijd ging vrij gelijk opgaand. Vanaf dan nam Frankrijk het heft in handen. De haantjes drukten en kwamen op slag van rust 0-1 voor. Eric Deflandre maakte een penaltyfout op Saha, maar die kon de bal nog doortikken naar Govou. Die trapte meteen binnen, waardoor de scheidsrechter niet eens een penalty moest fluiten.

De tweede helft was van een stuk lager niveau. De Fransen trokken zich wat terug, waardoor de Rode Duivels wat meer naar voren konden. Ei zo na resulteerde dat in de gelijkmaker, want Wesley Sonck trapte een vrije trap boven op de lat. Tot andere grote kansen kwamen de Rode Duivels niet, wat de Fransen toe liet om aan te dikken. Na een klasseflits van de Fransen scoorde Saha uiteindelijk de beslissende 0-2. De Belgen waren nu definitief uitgeteld. In de blessuretijd kreeg de ingevallen Pieroni nog een goede kans, maar zijn bal belandde op de paal.