Lange met (bijna) geen sneeuwervaring

Lange met (bijna) geen sneeuwervaring
Foto: © SC

Rune Lange, de Noorse spits van Club Brugge, verklaart in Het Nieuwsblad dat hij eigenlijk weinig tot geen ervaring had met voetballen op besneeuwde velden. De stoere Noor leek donderdag nochtans minst van alle Bruggelingen hinder te ondervinden van de schaatspiste in het Jan Breydelstadion. “Ik speelde echter pas in België mijn eerste competitiematch in de sneeuw,” bekent Lange nu.

Bij zijn vorige clubs in Noorwegen, Tromsdalen en Tromso, trainde Lange voornamelijk indoor. “Bovendien ligt de Noorse competitie in de winter stil.” Het is geleden van bij Floya, de club waar hij speelde tot zijn zeventiende, dat hij regelmatig matchen in witte winterse taferelen moest spelen. “Daarna gebeurde dat maar één keer meer, in een Europese wedstrijd tegen Chelsea in ’97,” volgens Lange.

De rijzige spits is op dit moment Ă©Ă©n van de beteren van Club en dat is dus waarschijnlijk de echte reden van zijn uitstekende partij donderdag onder barre weersomstandigheden. Lange scoorde niet alleen donderdag, maar bezorgde zijn club zondag ook in extremis de volle buit tegen Sint-Truiden. Een Noor in vorm en uitstekend in de sneeuw, dat belooft dus voor de terugmatch in Debrecen volgende week woensdag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties