Op zoek naar een voetbalploeg?

Op zoek naar een voetbalploeg?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalclubs en spelers kunnen voortaan via website solliciteren

Vlaamse voetbalclubs, spelers en trainers kunnen voortaan op de website www.voetbaltransfers.be vacatures plaatsen of hun diensten bij een nieuwe club/werkgever aanbieden. Het initiatief is een unicum voor Vlaanderen en is er in eerste instantie op gericht om de transfermarkt in het Vlaamse amateurvoetbal in kaart te brengen, zo heeft initiatiefnemer Gie Kenens uit Beringen woensdag bekendgemaakt.

Kenens is sportfunctionaris in Beringen en keeperstrainer bij de tweedeprovincialer FC Turkse in Beringen. De gewezen doelman probeerde een aantal jaren geleden een gelijkaardig initiatief op poten te zetten, maar die poging strandde omwille van administratieve rompslomp bij de opmaak van papieren fiches van spelers en trainers.

Met de opmars van het internet zag Kenens nieuwe perspectieven. Hij ging scheep met een bevriend softwarebedrijf en richtte drie weken geleden een website op waarop clubs hun vacatures en spelers en trainers hun cv's kunnen zetten. De advertenties worden gratis geplaatst. Voor het raadplegen van het gegevensbestand wordt er wel een kleine bijdrage gevraagd.

Ook handig voor spelers of clubs die niet wensen dat anderen te weten komen dat ze op zoek zijn naar nieuwe werknemers of werkgevers is dat enkel geregistreerde spelers en trainers toegang hebben tot de vacatures en dat fiches verborgen kunnen worden voor het stamnummer van de eigen club.

Tot hiertoe bezochten al meer dan 200 voetballers en trainers de website. Die blijkt vooral in Limburg een schot in de roos te zijn, aldus Kenens. Toch wil de initiatiefnemer ook buiten de eigen provinciegrenzen meer bekendheid en bij groot succes, eveneens een Franse versie van de website uitbrengen om de ganse Belgische amateurmarkt te kunnen bereiken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties