K. Vlimmeren Sport - DVC Zuid-West Vlaanderen 0-2

Roger Van Looy

Zuid-West was de eerste van de reeks topploegen die Vlimmeren in de volgende weken moet verwerken. De thuisploeg was niet direct onder de indruk en kreeg via Marianne Moens de eerste kleine mogelijkheid. Haar kopstoot na vrijschop van Nathalie Stessens ging naast. Even voor het kwartier kwam doelvrouw Romy Van Troy redelijk goed weg toen zij Christine Saelens vrije doorgang verhinderde bij een tegenaanval en slechts geel kreeg. De thuisploeg bleef goed meevoetballen dreigen werd er te weinig gedaan, ook Zuid-West had - buiten een enkel trap van buiten de 16 meter - weinig gevaar in huis. Ook de bezoekers kregen hun geel karton, het was voor Emily Dehem die even te fel inging. Toen iedereen zich opmaakte voor de rust viel dan toch een doelpunt. Misverstand tussen twee verdedigster en Wendy Seynaeve maakte er handig gebruik van om de 0-1 tegen de netten te prikken.

Door het late doelpunt kwam Zuid-West versterkt uit de kleedkamers en eiste dan ook het begin van de tweede helft op. Het doelhout had Vlimmeren nog even in de wedstrijd gehouden, in de 64' kwam de 0-2 toch op het bord. Weer Seynaeve kon zich aan de cornervlag loswerken, haar voorzet-schot viel aan de tweede paal in de kruising. Vlimmeren ging nu over tot vervangingen en probeerde een aanvallender stelling in te nemen. De druk op het Zuid-West doel was te miniem en de verdiende overwinning van de bezoekers kwam dan ook niet meer in gevaar. Eindstand 0-2.