Analyse Weinig doelpunten, veel draws

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Weinig doelpunten, veel draws
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vierde speeldag in eerste nationale bleven de doelpuntenmaaksters op hun honger zitten. In zeven wedstrijden werden slechts elf doelpunten gescoord, een laagte rekord wellicht. Evenzeer markant  waren die vier draws op zeven wedstrijden. Ook dat tintelde van rekord-allures.

 De meeste doelpunten  vielen, zoals een beetje werd verwacht, op Wezemaal waar de landskampioenen met vier treffers nieuwkomer DV Borgloon onder de graszoden stopte. Rapide kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op Femke Maes (geblesseerd) en Hanne Vandegoor (reis). Een gretige thuisploeg kreeg het desalniettemin niet onder de markt tegen een voorbeeldig Borgloon. De bezoeksters lieten zich in de eerste helft opmerken door het meeste balbezit op te eisen. Wezemaal bleek in die momenten organisatorisch ondermaats. Toch vergaten de thuisspeelsters niet om te scoren want einde aanvangskwartier knalde Catherine Gijbels de openingstreffer tegen de bezoekende touwen. Even voor de verfrissing zorgde Erchen Theys via een afgeweken bal voor de verdubbeling. Na rust bleef Borgloon goed mee spelen hoewel Wezemaal via Karen Meeus en Niki De Cock (penalty) het eindresultaat op het bord prikten. Het duel tussen Stand. Luik en Eva's Kumtich eindigde zonder doelpunten op een puntendeling. 

Dat was ook het geval in het Waasland waar Sinaai Girls en Zuid-West -Vlaandereneen een identiek resultaat neerzetten. Zowel de snelle Wase hazewind Angelique Dewulf als de Zuid-West spits Chrtine Saelens kregen niet de minste bewegingsvrijheid van de onderscheidenlijke defensies. In deze spannende thriller waren lijnreddingen en gemiste kansen het prikkelende aroma die de kijkers  in de ban hielden.

Mede door die puntendelingen is bovenaan een kleine hergroepring tot stand gekomen wegens niemand meer met het maximum.  Wezemaal, Zuid-West en Kumtich zijn  de  co-leiders,  Sinaai Girls en Stand. Luik  volgen op twee punten.

Vice-kampioen Anderlecht moest in het derby tegen Oud-Heverlee Leuven tevreden zijn met een billijke puntendeling. De thuisploeg kreeg de meeste kansen hoewel OHL gedurig op vinkenslag lag om de Anderlechtse verdediging in de luren te leggen.

Voor de vierde draw op deze vierde speeldag zorgden VC Dames E. Aalst en neofiet Vlimmeren Sp. Twee ploegen die puntenloos mekaar argwanend in de ogen keken. Blijkbaar voelden de bezoeksters zich in hun schik want in de aanvangsfase tilde Nathalie Stessens Vlimmeren op voorsprong. Blijkbaar een mentale opkikker want de bezoekster bleven zoeken naar de verdubbeling. Die kwam er niet want, want nadat Stessens tweemaal dreigde kon de ongedekte Vanessa Molly Aalst langszij hijsen. Het Vlimmerense ,,konininginnestuk'' Marianne Moens, in de eerste helft al verdacht aangepakt in de ,,16'',  werd opnieuw neergehaald en dit keer wees de ref naar de stip. Maar zoals vorige week kon ook Petra Thielemans die unike kans niet benutten om Aalst een mentale tik toe te dienen. In de slotminuten kon Vanessa Molly, tegen de gang van het spelbeeld in, de thuisploeg op voorsprong brengen. Maar Vlimmeren plooide geenszins want in een prangende slotfase zorgde Hilde Clessens voor de gelijkmaker na een schoonheidsfoutje van de thuisdoelvrouw Veerle De Block. Diezelfde De Block verijdelde seconden later met brio de winninggoal van Hilde Clessens.

Bij Hewian Lanaken graaide een taai en sluw Opex Girls Oostende met een doelpunt de volle pot mee. Het leidde er toe dat de Limburgse club meteen als enige zonder punten met de rode lantaarn zit opgezadeld.

Blijkbaar kreeg Lentezon Beerse eindelijk loon naar werken bij Zultse VV. Volgens Beerse bron kon de thuisploeg eigenlijk zelden of nooit aanspraak maken op puntengewin. Na een lange openingsfase nam Beerse resoluut de wedstrijd in handen. Letterlijk op slag van rust gaf Darothy Van Renterghem de bezoeksters mentale rust met die openingstreffer. Omdat Zultse blijkbaar niet bij machte bleek het Beers-blok te verzetten was het bezoekster Annick Caers die dreigde hoewel ze deze prachtkans verknoeide. Uiteindelijk zou het Beerse-veldoverwicht in klinkende munt worden omgezet met de verdubbeling via Veerle Cauwenberghs. In de slotfase dreigde Zultse een drietal keren maar een alerte doelvrouw Liesbeth Molenberghs weerde telkens moeiteloos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties