'Ik ben Deco niet'

Ronny anthonis
| 0 reacties
'Ik ben Deco niet'
Foto: © SC

Marius Mitu heeft onder Paul Put een nieuwe positie én een nieuwe bijnaam gekregen. Mitu is nu de Deco van het Lisp geworden, klein maar technisch sterk, een geknipte nummer tien.

Mitu zelf is het daar niet eens over en minimaliseert zijn kwaliteiten. "Ik begrijp al die lof niet, hoor. Ik vind mezelf echt geen geweldige voetballer. Ik kan niks met mijn rechtervoet, ik ben bovendien niet snel en ik kan niet koppen."

De vriendschap tussen hem en de trainer, Paul Put, is enorm groot. Er is zelfs een ware vriendschapsband ontstaan tussen de twee. Een band tussen de technicien en zijn ontdekker, "Ik vertel hem zelfs over de problemen buiten het voetbal, mijn vertrouwen in hem is bijzonder groot."

Toch zal dit bericht niet zo positief eindigen als het begon, althans toch niet zo positief voor Lierse. Marius Mitu vond het voorstel van Vets onvoldoende. Als Mitu zijn contract niet wil verlengen dan gaat het goudhaantje op het einde van het seizoen gratis weg. De strateeg steekt zijn mening niet onder stoelen of banken: "Ik ben in juni einde contract. Daarna moet ik de belangrijkste beslissing in mijn carrière nemen. Nu is het moment om naar een topclub te gaan, om voor de prijzen te spelen. Met mijn kwaliteiten droom ik van een subtopper in Spanje." Lierse mag toch nog hopen op een verlengd verblijf, maar dan moet dat wel geld kosten volgens de Roemeen. "Als Vets me kan beloven dat er drie, vier spelers bijkomen die van Lierse een topper maken, dan ben ik bereid om in Lierse te blijven. Tijdens de winterstage maak ik mijn beslissing bekend."

De laatste woorden van Mitu zijn kort, bondig maar krachtig: "Als ik Lierse verlaat, dan is het voor een topclub, ik ga dus niet naar Brussels"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties