Ger. Beerschot wint ruim van Heusden

Anthony Van der Planken

Germinal Beerschot en Beringen Heusden-Zolder hebben in Turkije voor een klein spektakel gezorgd. In het winterstagecomplex in Belek werd het 6-2.

De wedstrijd startte al erg mooi, met twee doelpunten in de eerste vijf minuten. In de derde minuut zorgde Christian Van Hoeylandt, die als tester de winterstage meemaakt, voor de 1-0. Luttele seconden later wist Heusden gelijk te maken.

Na een kwartier was Van Hoeylandt dicht bij een tweede doelpunt, maar de inzet van de ex-Lokerenaar vloog net naast. Aan de andere kant kreeg
Desiré Mbonabucya ook een uitstekende kans, maar hij schoot torenhoog over. Bij de koffiepauze stond het zo nog steeds 1-1.

Pas na de rust brak de wedstrijd echt open. Na tien minuten werd Dembele foutief afgestopt in de zestien, waarna Carl Hoefkens de bijhorende penalty benutte. Een kwartier voor het einde maakte Andre Luiz er 3-1 van. Niet veel later scoorde Messoudi de 4-1. Na een misser van Bram Verbist wist Heusden nog tegen te prikken, maar via Joao Paulo en een penalty van Dembele werd het uiteindelijk 6-2.