Kan Beveren dit seizoen weer stunten?

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Kan Beveren dit seizoen weer stunten?
Foto: © SC

Beveren wil ook dit jaar schitteren en de beker. Vorig jaar haalde het de finale door achtereenvolgens Hamme, Westerlo, GB en Anderlecht uit te schakelen. Maar Brugge was er spijtig genoeg teveel aan. Beveren verloor de finale onverdient met 2-4. Toch konden de mannen van het Waasland dit seizoen proeven van Europees voetbal en dat smaakt naar meer.

Van de financiële zijde mocht Beveren vorig seizoen niet klagen. Toch is ondervoorzitter De Colfmaeker niet tevreden.

De Colfmaeker: "We spelen steeds in de eerste rondes buitenhuis. Op deze manier wordt de beker voor een club als Beveren telkens pas interessant op het moment dat de dubbele confrontaties eraan komen. Dan kan je tenminste je stadion behoorlijk vullen. Nu moeten we telkens op verplaatsing aantreden en dat steekt wel. Commercieel gezien kan een bekercampagne een voltreffer zijn, op voorwaarde dat je ver genoeg in het tornooi doordringt. Wij hebben dat vorig jaar gemerkt tijdens onze succescampagne toen we ineens een aantal extra
sponsors erbij kregen. Dan vinden de bedrijven ineens de weg naar je stadion terug, terwijl ze de eerste ronden nauwelijks of geen interesse tonen. Om het met een boutade te zeggen: succes heeft nu eenmaal vele vaders."


Assistent-trainer Eddy De Bolle is natuurlijk vooral geïnteresseerd in het sportieve gedeelte. Vorig jaar konden we zien hoe belangrijk de beker is voor de supporters van Beveren. Of de club ook dit seizoen kan schitteren valt nog af te wachten.

De Bolle: "Laat ons eerst naar La Louviére kijken. Dat wordt een heel moeilijke verplaatsing want ondanks het feit dat de club enkele sterkhouders liet vertrekken, lijken hun vervangers capabel om op termijn dezelfde sterke prestaties neer te zetten. Bovendien is het een ploeg die zich erg kan fixeren op één bepaalde wedstrijd; getuige hun bekerwinst van twee jaar geleden. We mogen ons dus aan een erg gemotiveerde tegenstander verwachten."

Ook de spelers beseffen maar al te goed de belangen van de beker. Het is nu eenmaal de kortste weg naar Europa.

Junior: "Wij beseffen heel goed het belang dat bekervoetbal kan hebben. Uiteraard geldt dat evenzeer voor de competitie, maar via de beker geraak je nog altijd sneller Europa in. Het is trouwens dankzij de finale van vorig jaar dat we Europees voetbal hebben kunnen spelen en ons aan Europa hebben kunnen tonen. Zodoende moet je ons van het belang van deze campagne niet overtuigen."

Junior is echter realistisch en beseft dat een camagne als vorig jaar moeilijk te evenaren valt.

Junior: "Het is nooit makkelijk om een succes te bevestigen. Om te beginnen wacht ons eerst La Louvière, een stevig geheel dat moeilijk te ontwrichten valt. Wij mogen die match zeker niet onderschatten, maar anderzijds is het fout om schrik te hebben. Indien wij geconcentreerd ons eigen spel spelen, moet kwalificatie ginds mogelijk zijn. En eenmaal de heen- en terugmatchen eraan komen, is opnieuw veel mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties