Ratten winnen in Bergen

Jan Martynowski

Germinal Beerschot heeft zich al bij al terecht geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Het won in Bergen met 0-1. Cadu scoorde voor de ratten, zodat dezelfde eindstand op het bord stond als tijdens de competitiewedstrijd.

De bezoekers begonnen het best aan de partij, en dat resulteerde in kansjes voor Cadu en Dembele. Na 25 minuten was Berthelin dan toch verslagen: Cadu kopte een voorzet van Cavens onhoudbaar binnen. Germinal Beerschot bleef het beste van het spel hebben, maar enkel Cruz kon nog echt dreigen.

De tweede helft was van minder allooi. Cadu probeerde het nog met een omhaal, en Cavens stuitte op doelman Berthelin. Ook vijf minuten voor tijd moest de Bergen-goalie attent reageren op een grote kans voor Cavens. Ondertussen had Bergen de druk al wat opgevoerd, maar dat leidde enkel tot een reuzenkans voor de teruggekeerde La Placa, die te lang wachtte.

Nul-één bleef het dus, een nipte maar verdiende overwinning. Een opsteker voor de mannekes, Bergen had na de 4-1 van zaterdag zeker meer verwacht.