Sheffield klopt West Ham op penalty's

Anthony Van der Planken

West Ham United had gehoopt om in de vijfde ronde van de FA Cup nog eens tegen Arsenal te spelen, maar dat zal voor een andere keer zijn. De troepen van Alan Pardew verloren op het veld van Sheffield United na het nemen van penalty's, waardoor niet West Ham, maar wel Sheffield naar Highbury mag.

De thuisploeg pakte West Ham meteen koud. Na amper acht minuten zorgde Liddell met een knappe vrije trap voor de 1-0. In de daaropvolgende minuten rechtvaardigde Sheffield die voorsprong, al was het spel van beide ploegen bijzonder mager.

Het duurde tot de 60e minuut eer West Ham iets terug kon doen.
Chris Morgan haalde Marlow Harewood neer in de zestien, waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Tot overmaat van ramp kreeg Morgan de rode kaart voorgeschoteld. Teddy Sheringham zette West Ham op rozen door de strafschop binnen te knallen. De zege leek slechts een kwestie van minuten te worden, maar niets bleek minder waar. Sheffield slaagde er immers in om verlengingen en penalty's af te dwingen.

En het zal u niet verbazen, maar Sheffield wist die penaltyserie ook tot een goed einde te brengen. Sheringham, Harewood en Fletcher misten hun drie pogingen, zodat Sheffield makkelijk won met 3-1.