Tottenham en Fulham door

Tottenham en Fulham door
Foto: © SC

Na een replay wisten Tottenham Hotspur en Fulham zich te plaatsen voor de vijde ronde van de FA-Cup. Ook tweede-klasser Brentford gaat mee naar de volgende ronde.

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 3-1:
WBA begon het beste aan de wedstrijd en kwam dan ook verdiend op voorsprong na een kopbal van Kanu. Tottenham schoot wakker en kreeg een penalty na een fout van WBA-goalie Russel Hoult op Steven Kelly. Hoult blesseerde zich tijdens zijn foutieve actie en moest vervangen worden. Reservekeeper Kuszczak kon echter niks inbrengen tegen de penalty van Robbie Keane. Daarna was Jermaine Defoe's time. Hij scoorde twee maal in vijf minuten, waarvan de tweede er kwam na een schitterende voorbereiding van Freddie Kanoute.

Fulham - Derby County 4-2 (2-2):
Fulham kon zich pas in extra-time verzekeren van winst tegen Derby County. Derby kwam al na vier minuten op voorsprong na een goal van Gregor Rasiak. Derby zocht toen achter een tweede goal, maar het was gelijkmaker die aan de overkant viel. Papa Bouba Diop scoorde vanop de stip na handspel van Michael Johnson. Fulham kwam dan op voorsprong via Luis Boa Morte, maar vijf minuten voor tijd maakte Derby gelijk via Paul Peschisolido. Verlengingen kwamen er aan te pas, maar daarin was Derby geen partij voor Fulham. Zowel Collins John als Claus Jensen wisten te scoren voor de thuisploeg.

Hartlepool - Brentford 0-1:
Inzet van deze partij was een wedstrijd in de vijfde ronde van de FA-cup tegen Southampton. Hartlepool kwam al snel met tien man te staan nadat Jack Ross rood kreeg na een fout op Stephen Hunt. Goalie Dimitrious Konstantopoulos redde echter de penalty. Brentford bleef echter dreigen, maar Isaiah Rankin trof de lat terwijl Joel Porter zijn lob nipt overging. Even na rust was het dan toch raak. Rankin kopte een hoekschop van Stuart Talbot aan de tweede paal binnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties