Seol is God in Engeland

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Seol is God in Engeland
Foto: © SC

Seol Ki-Hyeon ruilde Anderlecht eind augustus 2004 in voor de Engelse tweedeklasser Wolverhampton Wanderers voor 2 miljoen euro. De 26-jarige Zuid-Koreaan is dé sensatie bij WW.  De man achter de ontbolstering van Seol is coach Glenn Hoddle, tevens ex-bondscoach van Engeland.  Seol is de aanvallende punt van het middenveld geworden, achter het spitsenduo Carl Cort-Kenny Miller. 

"Hij heeft zoveel pijlen op zijn boog. Hij is perfect tweevoetig, kan in de spits spelen of op de flanken. Maar met zijn talent is hij gemaakt om achter de aanval te spelen. Van daaruit bereidt hij goals voor en scoort hij”, aldus Hoddle in Het Nieuwsblad.  De statistieken geven Hoddle meteen gelijk.  Van de laatste acht officiële matchen miste Seol geen seconde.  En plus, hij scoorde viermaal en gaf maar liefst zes assists.
”De aanhang is wild van hem en tooit zich met Zuid-Koreaanse vlaggen.  Zulke prestaties blijven natuurlijk niet onopgemerkt.  Begin deze week werd er interesse van de Premier League-clubs Manchester City, Everton, Southampton en Charlton gemeld.  Seol’s contract loopt nog tot 2008, maar wellicht zal de held van Molineux, de thuishaven van de Wolves, de club eerder verlaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties