Adempauze voor titelkandidaten, behalve RSCA

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Adempauze voor titelkandidaten, behalve RSCA
Foto: © SC

Als Koning Winter geen grapjes uithaalt dat kan de 22ste speeldag gewoon doorgaan. De meeste van de titelfavorieten krijgen zo waar een adempauze ingelast. Dat is echter niet het geval voor leider Anderlecht dat tegen Stand. Luik een topduel speelt. In de heenronde kon de Brusselse ploeg nog victorie kraaien. Nu ligt echter alweer de druk in het Anderlechtkamp want puntenverlies is in deze fase dodelijk in verband met het titeldebat.
 
De andere kanshebbers zoals Rapid Wezemaal mogen in wezen geen problemen hebben met Zultse dat zich alvast hardnekkig zal verdedigen. Als de uittredende kampioenen in de running willen blijven dan moet ook dat Zultse-varkentje naart de slachtbank.
 
DVC Zuid-West-Vlaanderen mag op eigen veld het veroordeelde Hewian Gilrs Lanaken ontvangen. Ook hier mag worden aangenomen dat de West-Vlaamse topper zijn positie zal verstevigen met een klinkende overwinning.
 
DV Borgloon dat nog één wedstrijd heeft in te halen heeft nog een matematische kans op redding. Maar tot hoe ver reiken die matematische gedachten? Een uitgestelde wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven is straks niet van de poes. Zaterdag a.s. krijgen ze met Eva’s Kumtich een topper in vol ornaat te bekampen. Men zou voor minder in deze degradatie-en koude omstandigheden gaan rillen. Waarmee wordt beduidt dat Borgloon weinig of geen kans maakt om de Brabantse ploeg een hak te zetten.
 
Het duel tussen de onderaan gerangschikten Vlimmeren Sp. en Opex Girls Oostende kan uitdraaien op een puntendeling. Vooralsnog hebben beide  voldoende voorsprong op die tweede afdalingsplaats. Wie wint doet  in ieder geval een zeer goede zaak in deze optiek.
 
De confrontatie die VCD E. Aalst aangaat tegen Lentezon Beerse mag in dezelfde context worden bekeken. De Ajuinen zitten vast gebeiteld in de middenmoot, Lentezon heeft enige reserve ingebouwd met betrekking op de achterkomers. Ook hier kan het een open wedstrijd worden met winstkansen aan beide zijden.
 
Enkele weken eerder zou de wedstrijd tussen Oud-Heverlee Leuven en Sinaai Girls nog als spannend kunnen worden aangekondigd. Een dipje deed de Wase ploeg verzeilen naar de tweede kolom hoewel OHL zich met Luik bleef vastklampen aan die topvijf. Die vijfde plaats, al de voorgaande posities zijn niet meer haalbaar, zit er ongetwijfeld nog dik in.
 
Als Stand. Luik op Anderlecht verliest en OHL  de maat neemt van Sinaai Girls dan wipt de Brabantse ploeg over de Waalse club naar die vijfde stek. Het zou een mooi afscheidsgeschenk zijn voor Van Herle die bij OHL de schoenen aan de haak hangt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties