Voorbeschouwing JL: 25ste speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 25ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Smeert Genk Club tweede nederlaag aan?

Zondagavond werkt Club Brugge zijn lastigste verplaatsing af die voor hen nog op de rol staat. Het Fenixstadion ontvangt de fiere competitieleider en Genk wacht de uitdaging het blauwzwart het vuur aan de schenen te leggen. RSC Anderlecht brengt een eerste bezoekje aan het Jan Breydelstadion. Cercle kan  de buur helpen en zelf is het nog niet helemaal veilig. Dus winnen zou mooi meegenomen zijn. Standard trekt naar Le Cannonier, waar het op de dool zijnde Moeskroen zal proberen te redden wat er te redden valt.

Heeft u ook de proef op de som genomen? Dinsdag vijf minuten naar Chelsea-Barcelona kijken en daarna vijf minuten naar Anderlecht-Charleroi. In het eerste geval keek ik naar een beklijvende voetbalwedstrijd met alles er op en eraan. De volgende vijf minuten keek ik naar de wandeltocht van de paarswitte zebrawandelclub. Snelheid van uitvoering... wellicht zullen we geen zo'n wervelstorm als die van op Stamford Bridge te zien krijgen in het Fenixstadion. Niet dat in Genk de beperkingen van het Belgische voetbal te zien zullen zijn. Club Brugge wandelde woensdag voorbij Brussels terwijl Genk een briesje op het Kiel niet overleefde en met magere 3-1-cijfers wandelen werd gestuurd. Genk kan de competitie enigszins redden want als ook de strijd om de tweede plaats niet meer spannend is, kunnen we de boeken helemaal sluiten.

Zal Cercle Brugge ook zo gemotiveerd zijn tegen Anderlecht als dat het was tegen Club Brugge enkele weken geleden? Iedereen weet dat Cercle de buren liever geen kampioen ziet worden en als het dan een beetje kan helpen... Cercle bereidde zich dan ook goed voor door woensdag met een klinkklare 1-3 te winnen in Bergen. Dan hoeft die zege tegen Anderlecht niet zonodig. Anderlecht speelde nog eens een uurtje goed tegen Charleroi en kan proberen de lijn door te trekken op de akker van Jan Breydel. Niet dat die in het voordeel is van de voetballende ploeg...

Moeskroen is op de dool en het vet van de soep. 'Les Hurlus' hebben wellicht nooit slechter voetbal gebracht dan tijdens deze jaargang van de Belgische competitie. Het begon goed met een zege tegen Anderlecht, maar dan was het over. Philippe St.-Jean krijgt zijn ploeg maar niet op de rails. Standard is in vorm en lijkt meer nog dan Genk de uitdager van Anderlecht te worden. Winst op Moeskroen zet de Rouches alleszins goed op weg. Binnenkort moet Standard trouwens een bezoekje brengen aan Club Brugge... 

Degradatievoetbal is dit jaar ook meer dan interessant. Met Brussels-Bergen staat er een regelrechte clash op het programma. Bergen leek herboren na de winterstop, maar laat vrij vroeg alweer van zijn pluimen. De nederlaag tegen Cercle was dan ook ontluisterend. Brussels kreeg geen poot aan de slijkgrond van Club Brugge en verloor kansloos van de competitieleider. De reddingsoperatie van Robert Waseige moet nu worden ingezet.

Met AA Gent ontvangt KV Oostende een tegenstander van een stevig kaliber. Maar Oostende speelt veel minder naïef dan in de heenronde en slikt nog amper doelpunten. Dan treft de club het wel met de Buffalo's. Gent weet immers moeilijk het doel staan ondanks dat het spitsen met naam heeft lopen. KV Oostende kan met winst trouwens een uitstekende zaak doen, want van de concurrenten moet er zeker één punten laten liggen.

Resten nog:

SC Charleroi - St.-Truiden VV
De twee clubs die Antwerp beschuldigde van omkoping staan tegenover elkaar. Veel zullen de twee deze keer niet te bedisselen hebben. STVV haalde een klinkende zege tegen Lierse en Charleroi lijkt uitgeschakeld voor Europees voetbal via de competitie.

AA La Louvière - VC Westerlo
VC Westerlo en La Louvière hebben niet veel boodschap meer aan deze competitie. De hoogte van de winstpremies bij beide clubs zal allicht bepalen wie liever wil winnen dan de andere.

Lokeren - Germinal Beerschot
Lokeren haalde mooi een punt weg uit Westerlo terwijl GB schitterde tegen RC Genk. Twee ploegen met de nodige vorm dus en als je de spitsen bekijkt mag je gerust eens spreken van een duel Cavens-Bancé.

SK Lierse - SK Beveren
Raakt het dak van de hoofdtribune van het Lisp tijdig hersteld? Zo ja, dan zullen de supporters van beide teams zich hopelijk weten te vermaken met Kempense efficiëntie of Wase frivoliteit.







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties