Finaleplaats in Royal League buiten bereik voor team van Rekdal

viki meeuwis

Vålerenga speelde uit bij IFK Göteborg. De heenwedstrijd eindigde onbeslist op 2-2, wat voor Göteborg de leiderspositie bevestigde. Vålerenga moest winnen in het Nye Ullevi stadion om zicht te blijven houden op een finaleplaats in de Royal League

Vålerenga begon nerveus aan de wedstrijd. Ongeveer een kwartier ver kreeg Göteborg via Håkan Mild hun eerste kans. Zijn schot ging rakelings over het doel, een geluk voor doelman Arason. De onderlinge duels werden op het scherp van de snee uitgevochten. In de zeventiende minuut werd Kjetil Wæhler met rood van het veld gestuurd na een vuile tackle op Stefan Selakovic op het middenveld. Selakovic moest op een draagberrie het veld verlaten. Na de uitwijzing van Wæhler werd het nog moeilijker voor de ploeg van Rekdal. Ook spits Ishizaki zat niet goed in de wedstrijd. Op het half uur voerde Rekdal zijn eerste wissel door; Gashi eruit en veteraan Johnsen kwam erin.
Dicht tegen het einde van de eerste helft, kwam het gevaar wederom van de thuisploeg. Magnus Johansson met een knap schot maar doelman Arason kreeg de bal netjes in zijn handen. Vlak daarna had Hovi nog een prachtkans maar die werd afgeblokt door Mild.

De mannen van Rekdal begonnen beter aan de tweede helft desondanks het feit dat ze met een man minder speelden. Met twintig minuten gespeeld versierde Mourad een vrije trap. Hij nam die vanop 10 meter in de zestien meter van VÃ¥lerenga, Arason gooide zich naar voren, juiste richting, maar kon net niet bij de bal.

Een reactie liet niet lang op zich wachten en nauwelijks tien minuten later lag Brocken aan de basis van het tegendoelpunt. Grindheim speelde de bal  mooi naar hem toe vanop links. Even leek het schot van Brocken langszij te gaan maar kwam via de benen van Johansson alsnog in het doel van Göteborg terecht.
Stefan Selakovic, die onlangs nog van Heerenveen overkwam naar Göteborg, speelde een sterke wedstrijd. In de 81e minuut zorgde hij voor het tweede en beslissende doelpunt met een lange afstandsschot dat Arason kansloos liet. De frustratie werd trainer Rekdal een beetje teveel. Hij smeet een stoel het veld op in protest tegen een beslissing van de Deense scheidsrechter. Rekdal moest de dugout verlaten en plaats nemen in de tribunes. Ook de coach van IFK, Erlandsen kreeg een vermaning en moest achter de reclamepanelen blijven. Vålerenga bleef aandringen, Berre versierde nog een hoekschop die door Skiri richting doel werd getrapt, maar ging erover. Vlak voor het einde kwam Johnsen nog dicht bij een owngoal maar kon dit nog net vermijden.

Hiermee verspeelt VÃ¥lerenga zijn kans op een finaleplaats in de Royal League. Het moet thuis nog tegen Brann maar kan nooit meer de achterstand op IFK goed maken dat met zeven punten stevig aan de leiding staat.