FA-cup en PL: Strijd op alle vlakken

Tom Ceusters
| 0 reacties
FA-cup en PL: Strijd op alle vlakken
Foto: © SC

De Engelse competitie bevindt zich in de laatste rechte lijn. Met nog slechts zes speeldagen op het programma stijgt de spanning: wie speelt zeker CL, wie moet de voorrondes van het kampioenenbal afwerken, wie mag aantreden in de Uefa-cup, wie degradeert? En dit weekend komt er nog een grote vraag bij: wie kan z'n seizoen mooier maken met het winnen van de FA-cup?

In de Premier League staan enkele interssante wedstrijden op het programma. 
Charlton - Bolton is een duel om de laatste Europese plaats. Charlton (9e, 44ptn) zette een magere 5/15 neer, maar een overwinning tegen Bolton (6e, 49ptn) kan hen opnieuw van Europese kwalificatie doen dromen.
In Liverpool - Tottenham spelen dezelfde belangen: als Liverpool (5e, 50ptn) nog droomt van de vierde plaats en het daaraanverbonden ticket voor de voorrondes van de Champions League, dan moet het Tottenham (7e, 46ptn) verslaan. De Hotspurs, die ook nog volop strijden om een ticket voor de Uefa-cup, hebben echter een zwakke uitreputatie: hun laatste 5 uitwedstrijden leverden slechts 1 schamel puntje op.

Een belangrijke wedstrijd voor de staartploegen is Crystal Palace - Norwich. De bezoekers (20e, 23ptn) leken zeker van degradatie, maar de onverhoopte overwinning tegen Manchester United vorige week bracht hen opnieuw in het spoor van de andere teams. Wint Crystal Palace (19e, 26ptn), dan lijkt het lot van Norwich toch echt wel definitief bezegeld.

Southampton - Aston Villa is een duel op twee fronten. De thuisploeg (18e, 27ptn) vecht tegen de degradatie, Aston Villa (10e, 42ptn) heeft nog een waterkansje op Europees voetbal.

Ook nog op het programma:
Birmingham - Portsmouth
Fulham - Man City



Dit weekend worden ook de halve finales van de FA-cup afgewerkt. Zaterdag is er Arsenal - Blackburn. Dat Arsenal zover kwam is allerminst een verrassing, de aanwezigheid van Blackburn in de halve finale daarentegen is opvallend: het was van 1960 geleden dat de ploeg nog eens zover geraakte.
De interessantste partij is Newcastle - Manchester United op zondag: de laatste kans voor beide ploegen om nog iets van hun seizoen te maken, na teleurstellingen Europees en in de eigen competitie. Voor de ploeg van Graeme Souness is het tevens de laatste kans om Europees voetbal af te dwingen.

Beide wedstrijden worden in Cardiff gespeeld en zijn rechtstreeks te volgen op de BBC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties