Vrouwen Charlton pakken FA Cup

Kristof Blomme
| 0 reacties
Vrouwen Charlton pakken FA Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De damesploeg van Charlton Athletic heeft Everton geklopt in de finale van de FA Cup. Ze wonnen de match met 1-0.

Everton kreeg de eerste kans van de match. Rachel Unitt kreeg een bal in de diepte. Ze schoot de kans echter naast. Charlton, verliezend finalist in 2003 en 2004, kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Ann-Marie Heatherson trof eerst de paal. Nadien pakte doelvrouw Hill uit met een schitterende redding op een poging van diezelfde speelster. Nog voor rust was er weer een kans voor Heatherson. Ze kopte deze keer de bal naast.

In de tweede helft bleef Charlton komen. Opnieuw Heatherson kreeg een kans, maar weer kon ze die niet afmaken. Coss speelde op het uur een bal achter de verdediging. De jonge aanvalster Aluko twijfelde niet en schoot Charlton op voorsprong. Een kwartier voor tijd kreeg Aluko nog een kans. Dit keer schoot ze naast. Everton probeerde nog wat van ver, maar raakten niet meer voorbij Cope. De stand bleef dus 1-0.

Charlton: Cope, Casey Stoney, Coss, Hills, Murphy, Broadhurst, Aluko, Heatherson (Jodian Clarke 69), Smith, Sian Williams, Sinclair-Chambers.

Everton: Danielle Hill, Becky Easton, Unit, Williams, Britton, Johnson, Handley, Duffy (Evans 66), Parry, McDougall, Kane (Jenny Jones 86).

Goal: Aluko 57.

Toeschouwers: 8,567.

Scheidsrechter: M. Jones.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties