Wie is Serhat Akin?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Wie is Serhat Akin?
Foto: © SC

Serhat Akin, komt hij of komt hij niet? Anderlecht houdt voorlopig nog de boot even af. Maar dat lijkt eerder op het vel van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is. Veel lovende woorden verschijnen er al in de pers over de mogelijke opvolger van Aruna Dindane. Maar wie is Serhat Akin eigenlijk? En is hij echt zo goed als sommigen doen uitschijnen?

Op 5 juni 1981 zag Akin voor het eerst het daglicht in Duitsland. Hij volgde zijn voetbalopleiding bij Karlsruhe en keerde in 2000 terug naar zijn vaderland om de kleuren van Fenerbahce te verdedigen. In zijn eerste jaar bij Fener schopte hij het al tot een van de vaste pionnen in de ploeg en kwam hij 9 keer tot scoren. 

Twee jaar na zijn terugkeer werd hij geselecteerd voor de nationale ploeg. Hij ging mee naar het WK in Zuid-Korea en Japan. Maar tijdens het schitterende tornooi waar de Turken derde eindigden, kwam Akin nog niet aan spelen toe. Momenteel zit hij aan 10 interlands. Afgelopen zaterdag was hij er niet bij in de het 0-0 gelijkspel tegen Griekenland.

Akin heeft dan ook geen overweldigend seizoen achter de rug. Door de komst van Nicolas Anelka startte Akin maar 12 keer in de basis. Fenerbahce deed ook geen pogingen om zijn contract te verlengen. Ook al heeft de club door de toestroom van buitenlanders - Fabio Luciano, Marcio Nobre, Marco Aurelio, Alex De Souza, Nicolas Anelka en Pierre van Hooijdonk, die terug naar Nederland trekt - nood aan spelers van eigen bodem. Maar Akin wordt door de Turkse kampioen te licht geacht.

In totaal wist hij ook maar 2 keer te scoren. Bij Aruna was scoren het pijnpunt en moge dat nu ook hetgene zijn waar het schoentje bij Akin wringt. Op zijn tweede seizoen na, toen scoorde hij 16 doelpunten, trof hij nooit meer dan 10 keer raak.  Maar waarin Aruna dan weer uitmuntte, daar zit het bij de lieveling van de vrouwelijke voetballiefhebbers in Turkije dan wel weer goed. Volgens Karel D'Haene kan hij makkelijk een man voorbij. Op de flank of in het centrum? Het speelt geen rol voor Akin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties