Ex-Waasland coach naar Finland

Truyens Himke
| 0 reacties
Ex-Waasland coach naar Finland
Foto: © SC

De 39 jarige Thierry Pister, voormalig trainer van tweedeklasser Red Star Waasland heeft een nieuwe werkgever. Dankzij Olivier Suray, die als maar meer zijn stempel drukt, heeft hij een job bij de Finse eersteklasser AC Allianssi.
 
Vanavond staat Ari Tiitanen voor de laatste maal naast de lijn als hoofdtrainer van AC Allianssi. Zijn vertrek is een verrassing voor gans de Veikkausliiga, na drie en half jaar wordt hij zomaar aan de deur gezet.
De reden voor het vertrek is de komst van de nieuwe manager Olivier Suray. Hij werd eerder deze maand aangesteld en besloot om de Zwitser Thierry Pister naar Helsinki te halen.
Pister was tot begin april trainer bij de Belgische tweedeklasser RS Waasland, als speler was hij ondermeer actief bij Mons, Beveren en Waasland.
 
Met deze nieuwe coach drukt Suray zijn stempel helemaal op Allianssi. Eerder deze week strikte hij al zes nieuwe spelers. De Zwitser La Placa, de Oekraïner Omelianovitch en de Belgen Chebaïki, Douai, Yildiz en Goffin. 
Volgende maand speelt Allianssi in de voorrondes van de UEFA cup tegen het Luxemburgse CS Pétange, de vraag blijft of deze versterkingen de club naar de volgende ronde kunnen loodsen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties