Analyse Kaartenfestival in hoge noorden

Truyens Himke
Kaartenfestival in hoge noorden

Dit weekend werd in Finland “rustig” gevoetbald, de Finse ploegen die nog de Intertoto zitten konden echter niet deelnemen aan de competitie. Hierdoor kwamen slechts 10 ploegen in actie die er in geslaagd zijn 13 gele kaarten te sprokkelen, lang niet slecht als je weet dat slechts vijf ploegen hiervan mochten genieten.

Desondanks de Intertoto prikkels in Tampere en Turku werd er aardig gevoetbald in de rest van Finland.  De ploegen aan de top, MyPa en HJK, deden wat van hen verwacht werd en wonnen hun wedstrijd en ook onderaan slaagden enkele erin te winnen.

MyPa kende geen moeite met FC Lathi en stond op het halfuur reeds op een 2-0 voorsprong nadat Adriano zijn penalty beheerst omzette. Na 65 minuten kwam er terug spanning dankzij Rafael Nando, maar 14 minuten later was alle hoop van Lathi weg. Muinonen maakte er 3-1 van en dit bleef het ook. “3 maal geel voor MyPa”
HJK daarentegen had het veel moeilijker bij de staartploeg TP-47, in een bikkelharde strijd werd het 1-2. Na zes minuten bleek het dramatisch te worden voor TP-47 maar ze herstelde mooi en brachten de score gelijk in de 30ste minuut. Vanaf dan werd knokken voor elke bal. Exact 60 minuten na de eerste goal viel de verlossende tweede goal van HJK. Buit binnen en drie punten mee naar Helsinki. “2 maal geel voor HJK en 2 maal voor TP-47”

De eerste twee achtervolgers op dit duo kwamen niet in actie.

Haka dat vijfde in stad staat liet nog maar eens zien dit seizoen niet klaar te zijn voor de top. Tegen KuPS werd het in een saaie wedstrijd 0-0 en dit zonder gele kaarten.

Onderaan het klassement moesten TPS en RoPS punten zien te pakken. Zowel TPS als RoPS zijn in hun opdracht geslaagd. RoPS deed dat tegen Mariehamn en pakte ook nog 3 gele kaarten naar huis. TPS maakte KooTeePee in en smeerde hen 3 kaarten aan de broek.