STVV wint ook tweede oefenpartij

Mario Lelievre

Sint-Truiden heeft ook zijn tweede oefenpartij van het nieuwe seizoen gewonnen. De Kanaries klopten KVK Tienen met 1-3.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, deze eindigde op 1-1 met een doelpunt van testspeler Roman Obelinovic en een penalty-doelpunt van Tienen na een trekfout van Renson. Net na deze strafschop viel Ode Thompson geblesseerd uit en werd vervangen door Jari Niemi

De tweede helft hadden de STVV-spelers eindelijk begrepen dat kanaries vleugels hebben en dat hebben die van KVK geweten. Geel-blauw kwam van overal opzetten. Desiré, Mamoum, Baratto, Heusdens en Boeckx kwamen in de ploeg voor Kristof Delorge, Obelinovic, Hayen, Nijs en Belic. STVV wist aardig wat mooie acties op touw te zetten, maar het duurde toch tot de 23 minuten en na een fout op Renson dat de ingevallen Guy Bertrand Mamoum de aangeboden vrijschop, enkele meter buiten het strafschopgebied, mooi rond de muur kon binnendraaien. STVV bleef komen en het klassenverschil kwam duidelijk bovendrijven. Enkele mooie doelpogingen van Peter Delorge, Niemi en Mbonabucya strandden net naast.

Een kwartier voor het einde moest de KVK-doelman zich weerom reppen om een vrijschop, ditmaal van Peter Delorge, van de doellijn te keren. 5 minuten voor het einde viel Renson nog gekwetst uit. Net nadien legde verloren zoon Desiré Mbonabucya de 1-3 eindscore vast. Net voor affluiten kopte diezelfde Desiré op een assist van de Condé de bal in een duik nog net naast.