Talentenjacht WK-20 --> nummer 5

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Talentenjacht WK-20 --> nummer 5
Foto: © SC

Vandaag deel 6 in onze serie over de meest waardevolle talenten van het WK-20. Na gisteren, komt vandaag weer een Nederlander aan bod namelijk: Rick Kruys

Rick Kruys

Rick Kruys
heeft een typisch Hollands uiterlijk met zijn blonde krullen, maar zijn speelstijl is niet zo typisch. In tegenstelling tot de meeste Nederlanders is deze jonge knaap een vechtjas, een werker, een kuitenbijtertje op het middenveld. Hij werkt veel, legt een enorm aantal kilometers af en is van onschatbare waarde voor zijn team. Afgelopen WK was hij een van de weinige spelers die een constant hoog niveau aanhield.

Voetballen werd hem met de paplepel ingegeven. Zijn vader Gert speelde namelijk ook bij FC Utrecht, Ricky's huidige club. Het kon dan ook niet anders of de kleine Kruys trok in de voetsporen van zijn vader. Hij speelde eerst bij enkele kleine clubs alvorens naar Utrecht te trekken. Daar maakte hij op 1 december 2003, op 17-jarige leeftijd, zijn debuut op het hoogste niveau. Dat jaar kwam hij nog 9 keer tot spelen toe. Afgelopen seizoen brak de jongeling pas echt door, met een schitterend doelpunt tegen De Graafschap, waar zijn vader coach is, als hoogtepunt.

Die lijn trok hij tijdens het WK-20 gewoon door. Zo speelde hij zich ook in de kijker bij Club Brugge, maar tot een transfer kwam het (nog) niet. Indien hij zijn huidige progressie aanhoudt, wacht hem zeker een grote toekomst. Misschien bij een van zijn favoriete clubs: Barcelona of Manchester United.

Personalia:

Geboortedatum:    9 mei 1985
Geboorteplaats:     Utrecht
Lengte:                1m77
Gewicht:              72 kg
Vriendin?:             Danique
Positie:                 middenvelder
Huidige club:         FC Utrecht
Vorige clubs:         Holland en Elinkwijk
Contract tot:        2009

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties